3dienas
8stundas
33minūtes
37sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Jelgavā darbību uzsāk Latvijā trešais beramtaromāts
foto: Publicitātes foto
Novadu ziņas

Jelgavā darbību uzsāk Latvijā trešais beramtaromāts

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

SIA Depozīta Iepakojuma Operators (DIO) sadarbībā ar SIA “Tomra Collection Latvia” un mazumtirgotāju SIA “Rimi Latvia” uzstādījis Latvijā trešo lielapjoma taromātu jeb beramtaromātu, kas atrodas Jelgavā pie tirdzniecības centra “Vivo” (Katoļu iela 18).

Jelgavā darbību uzsāk Latvijā trešais beramtaromāt...

Šajā taromāta modelī varēs nodot līdz pat 100 PET iepakojumiem un skārdenēm vienlaikus.
“Kā liecina pērn veiktā pētījuma rezultāti, 22% Latvijas iedzīvotāju izvēlas uzkrāt lielāku depozīta iepakojumu apjomu un vest to uz depozīta punktu atsevišķi.  Tādēļ, sperot soli pretim šiem klientiem, lai nodrošinātu vēl ātrāku un ērtāku iepakojumu nodošanu, esam atklājuši jau trešo beramtaromātu, kas turklāt ir pirmais lielapjoma taromāts ārpus Rīgas. Beramtaromātam blakus ir arī ierastā tipa taromāts, kur iepakojumi ievietojami pa vienam, tas domāts gan stikla iepakojumiem, gan klientiem, kuri atnesuši nodot mazāku iepakojuma apjomu. Esmu pārliecināts, ka šis kļūs par pieprasītu pieturpunktu gan Jelgavas pilsētas, gan arī novada iedzīvotājiem, kas ikdienā patērē lielu daudzumu dzērienu depozīta iepakojumā, jo beramtaromāta ietilpība un pieņemšanas ātrums ir būtiski lielāks, un arī apkopes tiem ir jāveic retāk,” stāsta SIA Depozīta Iepakojuma Operators valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.

Kā nodot iepakojumus beramtaromātā?

Lielapjoma taromāta modelī iedzīvotāji var izbērt līdz pat 100 iepakojumu vienībām vienlaikus. Svarīgi ņemt vērā, ka beramtaromātā var iebērt tikai PET iepakojumus un skārdenes, savukārt stikla pudeles var nodot līdzšinējā taromāta modelī – šāds taromāts ir izvietots arī blakus jaunajam beramtaromātam, lai lietotāji vienā depozīta punkta apmeklējuma reizē varētu nodot visa veida iepakojumus. 

Kā jau ierasts, nododot depozīta iepakojumus taromātos visā Latvijā, jāpārliecinās, ka tie ir iztukšoti, nav bojāti un uz tiem atrodas skaidri nolasāms svītrkods un depozīta zīme. Lai nodotu iepakojumus, tos jāizber taromātā un jāaiztaisa taromāta vāks. Taromāts saskaitīs visus nodotos iepakojumus un izdos depozīta kuponu. Gadījumā, ja taromāts kāda iemesla dēļ iepakojumu nevarēs pieņemt, šis iepakojums nonāks atsevišķā nodalījumā, kas atrodas zem ekrāna. Biežākie gadījumi, kad tā var notikt:

  • Taromātā kļūdaini ievietota stikla pudele ar depozīta zīmi → stikla tara jānodod blakus esošajā standarta taromāta modelī;
  • Taromāts nepieņem PET iepakojumu vai skārdeni ar depozīta zīmi → pārliecinies, ka iepakojums ir iztukšots un nav deformēts, un ievieto to taromātā atkārtoti vai izmanto blakus esošo taromātu;
  • Taromāts nepieņem iepakojumu, jo tas ir bojāts un/vai uz tā nav depozīta zīmes → iepakojumu ievieto kioskam blakus esošajā šķirošanas konteinerā.

Latvijā šobrīd uzstādīti trīs beramtaromāti – pie Maxima XXX veikala (Andreja Saharova iela 20A, Rīga), pie tirdzniecības centra “Spice” (Lielirbes iela 29, Rīga) un pie tirdzniecības centra “Vivo” (Katoļu iela 18, Jelgava).