Rīgā tiek izsolīti divi nekustamie īpašumi – Krišjāņa Barona ielā 21A un Miesnieku ielā 11
foto: Publicitātes foto
Īpašums Miesnieku ielā 11.
Sabiedrība

Rīgā tiek izsolīti divi nekustamie īpašumi - Krišjāņa Barona ielā 21A un Miesnieku ielā 11

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) izsludina izsoli diviem nekustamajiem īpašumiem Rīgā – Krišjāņa Barona ielā 21A un Miesnieku ielā 11, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Rīgā tiek izsolīti divi nekustamie īpašumi – Krišj...

“Esam izsludinājuši izsoli diviem nekustamajiem īpašumiem Rīgas vēsturiskajā centrā, Kr. Barona ielā un Miesnieku ielā, kas atbilst nekustamā īpašuma tirgus pieprasījuma šī brīža tendencēm. Kopumā redzam pieaugošu interesi attiecībā uz ēkām, kas var tikt pielāgotas viesmīlības uzņēmējdarbības veikšanai vai dzīvojamām platībām, kā arī plātības ziņā mazākiem objektiem,” norāda A. Vārna. 

Nekustamais īpašums Krišjāņa Barona ielā 21A, ietver četrstāvu administratīvo ēku ar pagrabstāvu, kuras kopējā platība ir 708,2 m², betona bruģakmens laukumu 48 m² platībā un zemes vienību 326 m² apmērā. Īpašums atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā – apbūvētā kvartālā, kuru ieskauj Krišjāņa Barona, Blaumaņa, Tērbatas un Dzirnavu ielas.

foto: Publicitātes foto
Īpašums Krišjāņa Barona ielā 21A.
Īpašums Krišjāņa Barona ielā 21A.

Apkārtējā apbūve galvenokārt sastāv no daudzstāvu ēkām ar komerctelpām pirmajos stāvos, radot dzīvīgu pilsētvidi. Tuvākās pieturas ir 0,1–0,6 km attālumā, savukārt Rīgas starptautiskā autoosta un Centrālā dzelzceļa stacija ir ērti sasniedzamas, atrodoties attiecīgi 1,1 km un 0,9 km attālumā. Tuvumā ir Vērmanes dārzs (apmēram 300 m attālumā).

1902. gadā celtā ēka ir labā tehniskā stāvoklī, taču atsevišķi renovācijas darbi, piemēram, kāpņu un fasādes atjaunošana, būtu nepieciešami. Nekustamais īpašums ir piemērots gan dzīvojamai, gan komerciālai apbūvei.

foto: Publicitātes foto
Īpašums Miesnieku ielā 11.
Īpašums Miesnieku ielā 11.

Paralēli tiek izsludināta izsole arī nekustamajam īpašumam Miesnieku ielā 11, Vecrīgā. Šis īpašums sastāv no 657 m² zemesgabala un piecstāvu administratīvās ēkas ar kopējo platību 1 439,6 m². Ēka, celta 1830. gadā, pirmo rekonstrukciju piedzīvoja 1968. gadā arhitektu Edgara Slavieša un Pētera Eglāja vadībā. Šī ēka izceļas ar autentiskām vēsturiskām iezīmēm – atsegtām ķieģeļu sienām, koka sijām, augstajiem griestiem un vītņveida kāpnēm, kas piešķir īpašumu izteiksmīgu raksturu.

Īpašums atrodas Vecrīgas rajonā – Miesnieku ielā, netālu no Pils ielas un 11. novembra krastmalas. Piekļuve ēkai ir ērta, ielas segums – bruģakmens – ir apmierinošā stāvoklī, bet tuvākajā apkārtnē pieejamas maksas autostāvvietas.

Abu īpašumu izsolēs var piedalīties ikviens interesents, ievērojot izsoles noteikumus. Izsole norisināsies no 27. septembra līdz 28. oktobrim, savukārt pieteikšanās termiņš ir līdz 17. oktobrim. Sākuma cena Krišjāņa Barona ielas īpašumam ir 611 000 eiro ar izsoles soli 5000 eiro, bet Miesnieku ielas īpašumam – 1 100 000 eiro, ar izsoles soli 10000 eiro. Vairāk informācijas par izsoli un īpašumiem pieejama oficiālajā izsoļu platformā.

Par VNĪ 

Atbilstoši uzņēmuma stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešamas valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai, tādejādi dodot tiem iespēju iegūt jaunu pielietojumu. 

VNĪ nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību 428 ēku un būvju īpašumiem, kuros ietilpst  1073 ēkas 0,99 miljonu m2 platībā, kā arī zeme zem ēkām 579 ha platībā, un 3 295 zemes īpašumam ar kopējo platību 904 ha. VNĪ ir viens no 17 Latvijas uzņēmumiem, kas 2023.gadā Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta “Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēma augstāko platīna godalgu, apliecinot labu pārvaldību un savas darbības ilgtspēju. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akciju īpašniece ir valsts, bet kapitāla daļu turētāja -Finanšu ministrija.