Aprit 100 gadi, kopš šajā īpašajā vietā viesojās Latvijas pirmais prezidents un teica leģendāros vārdus - "Te jābūt kūrortam"
foto: visitbernati.lv
Latvijas rietumu galējais punkts – "Zaļais stars".
Novadu ziņas

Aprit 100 gadi, kopš šajā īpašajā vietā viesojās Latvijas pirmais prezidents un teica leģendāros vārdus - "Te jābūt kūrortam"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

28. septembrī Bernātos atzīmēs 100 gadus, kopš šeit viesojās Latvijas valsts pirmais prezidents Jānis Čakste un teica leģendāros vārdus "Te jābūt kūrortam".

Aprit 100 gadi, kopš šajā īpašajā vietā viesojās L...

Biedrība "Mēs Bernātiem" ir sagatavojusi pasākuma programmu ar pārgājienu "Čakstem pa pēdām" pulksten 10.00 un konferenci "Bernātu kūrortam 100", kas sāksies  plkst. 15:00 Bernātos, viesu namā "ChillInn". Pasākumā aicināti piedalīties vietējie iedzīvotāji un viesi. 

Pārgājiena dalībnieki aicināti pulcēties stāvlaukumā aiz kafejnīcas "Dzintariņš", lai jau plkst. 10.00, vides gida Andra Maisiņa un vēsturnieka Gunāra Silakaktiņa vadībā, dotos pastaigā pa Bernātiem. Pārgājiens būs pa spēkam ikkatram - tā garums nepārsniegs 2 km. Pārgājiena noslēgums plānots plkst. 11.30 Čakstes kalnā, kur dalībniekus priecēs postfolkgrupas "Piemares kurši" dziedājums. 

foto: Biedrība "Mēs Bernātiem".
Jānis Čakste un Bernāti.
Jānis Čakste un Bernāti.

Konferences programmai būs vairākas daļas, kur pirmajā daļā runāsim par Jāni Čaksti kā demokrātijas pamatlicēju, par demokrātijas nozīmi Latvijā vēsturiski un jo īpaši šodien, tad sekos otrā daļa, kur Bernātu aktīvisti un uzņēmēji dalīsies ar saviem veiksmes stāstiem, kā arī notiks diskusija par to, kādi Bernāti izskatīsies nākotnē. Diskusijā piedalīsies 5 dažādu jomu pārstāvji. Konferences noslēgumā varēs  klausīties Aivara Hermaņa un Mārča Auziņa instrumentālo koncertu.

Konferences laikā varēs apskatīt fotoizstādi "Bernāti toreiz un tagad", kur tiks salīdzinātas Bernātu vietas un cilvēki, kā tas izskatījās pagātnē, ar to, kā tas izskatās mūsdienās fotogrāfes Agijas Ābolas izpildījumā. Dalību konferencē apstiprinājuši arī Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes dzimtas pārstāvji. Mēs aicinām visus interesantus savu dalību pieteikt elektroniski, aizpildot īsu anketu, jo vietu skaits pasākumā ir ierobežots.