<<<
Sabiedrība
2024. gada 13. septembrī, 10:31

Pensionāre Dagmara ar vīru nopērk no dīlera smalku auto, bet remontā nākas samaksāt 16 tūkstošus - "Mēs morāli sabrūkam"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ropažu novada iedzīvotāja Dagmara ilgus gadus dzīvoja Apvienotajā karalistē, kur iepazinās ar britu Robertu. Pirms vairākiem gadiem abi pārcēlās uz dzīvi Latvijā. Par iekrāto naudu ļoti skaisti iekopa īpašumu, bet pirms diviem gadiem nolēma nomainīt automašīnu.

Pensionāre Dagmara ar vīru nopērk no dīlera smalku...

Pie "Jaguar" dīlera "Inchcape Motors" Rīgā, K. Ulmaņa gatvē, noskatīja "Jaguar F-PACE" braucamo ar trīs litru dīzeļa motoru. "Jaguar" tobrīd (2022. gada vasarā) bija piecus gadus vecs (2017. gada ražojuma), bet ar salīdzinoši niecīgu – 45 tūkstošu kilometru – nobraukumu. Spēkrata cena tobrīd bija 36 tūkstoši eiro. Pirms nodošanas jaunajiem saimniekiem tirgotāja, dīlera, pārstāvji inspicēja automašīnu.

2022. gada vasarā, vien dažas dienas lietots, spēkrats saniķojās, to ar evakuatoru nogādāja oficiālā dīlera servisā. Tā kā tobrīd vēl darbojās dīlera garantija, tas uzsauca salīdzinoši nelielos remontdarbus.

Lielās dižķibeles sākās šogad, vasaras sākumā, kad ceļā uz koncertu Engurē automašīna sāka dūmot. Spēkrats jau trīs mēnešus atrodas oficiālā dīlera servisā. Visdārgāk maksāja EGR vārsta, DPF filtra uz katalizatora nomaiņa. Izrādījās, ka aizsvīlās izplūdes sistēma, sakusa katalizators. Seniori ar šo "Jaguar" līdz šim nobraukuši aptuveni 22 tūkstošus kilometru, odometra rādītājs – aptuveni 68 tūkstoši kilometru. Par remontdarbiem šovasar saimnieki samaksājuši 16 tūkstošus eiro.

"Satriecoši! Sajūta tāda, ka kāds nosistu! Kur dabūt tādus līdzekļus?! Mums ir iekrājumi, bet mēs esam tādā vecumā, ka jādomā, kas būs pēc 5 līdz 10 gadiem. Mēs sabrūkam morāli! Tas ir totāls rūpniecības brāķis. Kad es to pateicu dīlera servisā, atbildēja: "Kā jūs ko tādu varējāt iedomāties?"," saka Dagmara.

Senioru pāris ar raidījuma starpniecību konkrēto spēkratu nosauc par "brāķi", neizslēdz, ka tas viņiem "iesmērēts". Dagmara un viņas vīrs Roberts nespēj aptvert, kā automašīna ar tik nelielu "noskrējienu" var piedzīvot tādus defektus.

"Bez Tabu" vēlējās izvaicāt "Jaguar" dīlera "Inchcape Motors" pārstāvjus klātienē, bet viņi atteicās runāt kameras priekšā. Rakstiskā atbildē noraidīja automašīnas un tirgotāju virzienā raidītos pārmetumus. "Jaguar" pārstāvji Latvijā norādīja, ka nopietnie defekti saistāmi ar automašīnas lietošanas paradumiem. 

Plašāk skaties augstāk pievienotajā video.