Vienojāmies par nodokļu samazināšanu zemajām un vidējām algām, stāsta "Progresīvo" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Šuvajevs
Foto: Shutterstock
Sabiedrība
2024. gada 5. septembrī, 21:54

Vienojāmies par nodokļu samazināšanu zemajām un vidējām algām, stāsta "Progresīvo" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Šuvajevs

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Koalīcijā un starp sociālajiem partneriem panākta vienošanās par nodokļu samazinājumu personām, kas pelna līdz 3000 eiro mēnesī, šovakar LTV raidījumā "Šodienas jautājums" teica valdību veidojošās partijas "Progresīvie" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs (P).

Vienojāmies par nodokļu samazināšanu zemajām un vi...

Nodokļu sarunās "Progresīvie" iestājās par nodokļu samazināšanu zemajām un vidējām algām. "Mūsu galvenais mērķis bija panākt, ka zemu ienākumu kategorijās cilvēki nodokļos maksā mazāk," akcentēja politiķis.

Šuvajevs pauda, ka pievienotās vērtības nodoklis netiks celts.

"Attiecībā uz iedzīvotāju ienākumu nodokli šajā sistēmā joprojām būs lielāka progresivitāte nekā līdz šim," sacīja Šuvajevs, uzsverot, ka tas ir viens no svarīgākajiem jautājumiem, jo ir nepieciešams mazināt ienākumu nevienlīdzību.

Plašāk par panākto vienošanos darbaspēka nodokļu politikas pārskatīšanā Finanšu ministrija (FM) plāno informēt rīt, 6.septembrī.

Preses konferencē finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS), partijas "Progresīvie" līdzpriekšsēdētājs Šuvajevs, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns informēs par darbaspēka nodokļu politikas pārskatīšanas pamatprincipiem un atbalstīto scenāriju.

Ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Ašeradens sacīja, ka no plānotajām izmaiņām darbaspēka nodokļos iegūs 97% strādājošo.