<<<
112

Olaines traģēdija: tuvākie atklāj baisas detaļas par meitenītes noslepkavošanu un viņas tēva nāvi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Trešdien agri no rīta vīrietis nolēcis no deviņstāvu mājas jumta Olainē, bet vēlāk dzīvoklī atrasts viņa 5 gadus vecās meitas līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Vīrietis ar bērnu dzīvojis viens, un apkārtējie nespēj noticēt notikušajam. Kā apgalvo vietējie iedzīvotāji, nekas nav vēstījis par traģēdiju, ziņo "Degpunktā".

Olaines traģēdija: tuvākie atklāj baisas detaļas p...

Pie mājas Zeiferta ielā, kur dzīvoja 5 gadus veca meitene Milana un viņas tēvs, stāv aizdegtas sveces un atnestas rotaļlietas bojāgājušās piemiņai. Ceturtdien šajā vietā raidījums "Degpunktā" sastapa vienu no bojā gājušā vīrieša draugiem. Viņa acis ir asaru pilnas, un viņš nespēj noticēt traģiskajiem notikumiem. "Paskatieties, kur ir devītais stāvs un kur līķis gulējis. Cilvēks te netiktu. Viņu kaut kur te sita, jo te gulēja tas priekšmets... kā to pareizi nosaukt, es nezinu. [Degpunktā: mačete?] Jā, te bija mačete. Te viņam varēja sadauzīt galvu. Te nav ne asiņu, nekā. Kā viņš varēja aizlēkt tik tālu, sakiet man?" neizpratnē ir bojāgājušā vīrieša draugs.

Uz jautājumu, vai viņš kaut ko zina par meitenes nāves apstākļiem, vīrietis atbild: "Es atnācu, bet viņa jau bija mirusi. Atnāca policists - zvanīju uz 112. Paziņoja, ka ir vēl viens līķis. Policists pienāca klāt un teica, ka viņa esot nožņaugta, visa kakla daļa zila. Nevis ar rokām, bet ar kaut kādu šļūteni vai ko citu, es nezinu. Mums visiem ir pirkstu nospiedumi. Vairāk man nav ko teikt. Es tikai atnācu un atnesu rotaļlietas. Es ļoti mīlēju Milanu."

43 gadus vecais vīrietis, domājams, tomēr lēcis pats no blakus esošās deviņstāvu mājas, un tas noticis ap pussešiem rītā. Skaļu troksni izdzirdējis Viesturs, kurš uz notikuma vietu izsaucis mediķus un policiju. "Paskatījos pa logu, tur gulēja cilvēks asins peļķēs. Kamēr zvanīju policijai, garām gāja vēl viens jaunietis. Viņš pienāca klāt, bet nekādas kustības nebija. Nokāpu lejā, izrādījās, ka tas ir paziņa - agrāk strādājām vienā struktūrā. Piezvanīju ātrajai palīdzībai, viņi teica, lai pamēģina veikt sirds masāžu, pagrieza to uz sāniem, bet galva bija saplacināta, un pēc tās bija skaidrs, ka viņš jau ir miris. Viņš gatavojās doties strādāt uz ārzemēm, meklēja, ar ko atstāt bērnu, bet laikam nevienu neatrada. Bija normāls, nesen ar viņu runāja, nekā aizdomīga nebija," stāsta Viesturs. "Viņš ļoti mīlēja šo bērnu."

Tēvs un meita dzīvoja divatā. Citu bērnu viņam nebija. Vietējie stāsta, ka meitenes mātei ir citi bērni, taču viņai atņemtas vecāku tiesības. Ceturtdien piemiņas vietā ieradās arī viņa kopā ar tuviniekiem. Sievietes līdziedzīvotājs aiz kadra pastāstīja, ka bojāgājušais strādājis ārzemēs būvniecības jomā. Ir bijuši gadījumi, kad meitene palikusi pie mātes, kamēr tēvs bijis prombūtnē, bet pārsvarā Milana kopā ar tēvu braukusi uz ārzemēm. Rudenī bija plānots kārtējais brauciens, un viņš gatavojās meitu ņemt līdzi. Meitene mācījās runāt angliski. Paziņas neslēpj, ka vīrietis reizēm lietojis narkotikas. Daži vietējie to pamanīja. "Runā, ka narkomāns. Kurš ko saka. Kas notika, kāpēc viņš tā rīkojās? Versijas ir dažādas..." saka rajona iedzīvotāja.

Tuvākie kaimiņi neko sliktu par vīrieti nesaka. Neviens nepiemin agresijas pazīmes ģimenē. "Tā bija normāla ģimene. Nekā tāda nebija," stāsta kaimiņš. Olaines bāriņtiesa izmeklēšanas interesēs plašus komentārus nesniedz. Uz jautājumu, vai ģimene nonākusi bāriņtiesas redzeslokā un vai agrāk saņemta informācija par tēvu un meitu no policijas, kaimiņiem vai pirmsskolas izglītības iestādes, atbilde bija šāda: "Olaines bāriņtiesa un Sociālais dienests nav informēti par šīm personām, Valsts policija nav pieprasījusi informāciju par bojāgājušiem."