Vai tiešām ministrus sēžu laikā tagad aptekalē oficiants? Skaidro Ministru kabinets
foto: Ekrānšāviņš
Ministru kabineta preses sekretāre norāda, ka "šis esot bijis tikai izmēģinājums".
Politika
2024. gada 29. augustā, 11:35

Vai tiešām ministrus sēžu laikā tagad aptekalē oficiants? Skaidro Ministru kabinets

Anna Klāra

Jauns.lv

Kamēr Latvijas politiskā elite otrdien, 27. augustā, sprieda par nākamā gada budžetu, daudzus iedzīvotājus pie televīzijas ekrāniem pārsteidza kāda oficianta rosība starp ministru rindām.

Vai tiešām ministrus sēžu laikā tagad aptekalē ofi...

Iemūžinātajos kadros manāms, ka oficiants aptekalē ministrus, sēdes laikā piedāvājot tiem kafiju un tēju. Šī situācija izraisījusi dziļu neizpratni iedzīvotāju vidū, liekot apšaubīt vai "šādi pakalpojumi valsts varai ir nepieciešami un vai ministriem tiešām ir grūti pašiem pieiet līdz netālu esošajam kafijas automātam". 

"Senos laikos Ministru kabineta sēžu zāles “aizskatuvē” bija kafijas aparāts, katrs ministrs spēja pats līdz tam aiziet un krūzītē vajadzīgo šķidrumu iepildīt. Izrādās, tagad ministriem šai darbībai ir vajadzīgs oficiants," par redzēto neizpratni paudis bijušais satiksmes ministrs Talis Linkaits.

"Nu velns, sen atpakaļ taču MK sēžu zālei aizmugurē nolika kafijas aparātu un pauzēs ministri paši aizgāja pēc kafijas. Kopš kura laika kādam tā kafija ir jānes klāt???" par redzēto pārsteigts ir bijušais Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

Neizpratnē dalījušies arī citi iedzīvotāji, apšaubot pakalpojuma nepieciešamību. Inta ironiski nosaka, ka "laikam, šeit katra minūte dārga, un ministri nedrīkst zaudēt ne minūti lēmumu pieņemšanā", Astrīda Štāla apgalvo, ka viņai par "redzēto trūkst vārdu". Viņa apgalvo, ka laikā, kad "viņa apmeklēja MK kabineta Bērnu tiesību aizsardzības komisijas sēdes, viņai kafija pat neesot tikusi piedāvāta". "Mēs katrs bijām no savas ministrijas un dažas stundas varējām izturēt bez papilddevas," norāda sieviete. Bet Guntis vēsta, ka "šī nav vienīgā reize, kad Latvijas politiķi pieķerti laiskojamies darba laikā, un esot iemūžināti vairāki kadri, kuros politiķi sēžu laikā neatraujas no saviem telefoniem".

Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone Jauns.lv norāda, ka "šis esot bijis tikai izmēģinājums". "Ministru kabineta sēdes dalībniekiem blakus sēžu zālei palīgtelpā ir pieeja kafijas automātam, kur līdz šim katrs pats varēja pagatavot sev kafiju. Lai izvairītos no tā, ka sēdes laikā tās dalībnieki dodas uz palīgtelpu gatavot sev kafiju un šajā laikā faktiski atraujas no sēdes, tika izmēģināta pieeja pasniegt to visiem," vēsta Jirgensone.

Viņa Jauns.lv apstiprina, ka "šādu praksi nav plānots turpināt".