Lai gan skolas galvenās ieejas trepes ir sakoptas, stadions un mazais futbola laukums esot "drausmīgā stāvoklī".

Ziemeļvalstu ģimnāzijas iekšpagalms, 2024. gada augusts

Kāda Latvijas iedzīvotāja norāda, ka "Ziemeļvalstu ģimnāzijas iekšpagalms un futbola laukums klāts ar ievērojamām bedrēm un skolas teritorija esot skumjā ...

Sabiedrība

FOTO: "Vai Rīgā vēl kādas skolas iekšpagalms ir tik ļoti skumjā stāvoklī?" Iedzīvotāji satraukušies par Ziemeļvalstu ģimnāzijai piegulošo teritoriju

Anna Klāra

Jauns.lv

Ar satraucošiem foto sociālajā vietnē "Facebook" dalījusies Jana - viņa norāda, ka "Ziemeļvalstu ģimnāzijas iekšpagalms un futbola laukums klāts ar ievērojamām bedrēm un skolas teritorija esot skumjā stāvoklī". Vai situāciju plānots risināt? Skaidro Rīgas dome.

FOTO: "Vai Rīgā vēl kādas skolas iekšpagalms ir ti...

"Vai Rīgā vēl kādas skolas teritorija ir tik ļoti skumjā stāvoklī? Lai gan skolas galvenās ieejas trepes ir sakoptas, stadions un mazais futbola laukums ir drausmīgā stāvoklī," vēsta sieviete. Viņa norāda, ka bērniem šī teritorija jāizmanto, lai nokļūtu uz džudo treniņiem, un pauž raizes par bērnu drošību. Arī Jūlija viedoklim piebalso, norādot, ka "skolā mācās viņas meitas un iekšpagalma teritorijas stāvoklis esot briesmīgs". Savukārt, Iveta skaidto, ka "skola jau gadiem cenšas situāciju uzlabot, bet viss esot atkarīgs no pašvaldības piešķirtās naudas".

Tomēr Rīgas dome vecāku bažas kliedē, norādot, ka situācija ir apzināta un pašlaik izveidots plāns teritorijas labiekārtošanai. "Ir apstiprināts aizdevums un noslēgts līgums par āra sporta infrastruktūras izveidi Ziemeļvalstu ģimnāzijas lietojumā esošajā teritorijā Paula Lejiņā ielā 12 par kopējo summu līdz 2 510 000 eiro, no kuriem valsts budžeta aizdevuma apmērs ir 2 259 000 eiro, bet Rīgas pašvaldības budžeta līdzfinansējums – līdz 251 000 eiro," Jauns.lv atklāj Rīgas pašvaldības Īpašuma departaments. Darbinieki skaidro, ka "patlaban notiek projekta izstrāde un saskaņošana, bet visus darbus plānots pabeigt 2025. gada vasaras beigās".

Tajā pat laikā vecāku diskusijas izgaismojušas vēl vairākus nesakārtotus objektus Rīgas skolu teritorijās, kas tā vien kliedz pēc uzlabojumiem. Līva norāda, la "Ziepniekkalnā, blakus pirmsskolas iestādei, jau gadiem atrodas milzīga bedre, kuru apbraukt neesot iespējams. Viņa skaidro, ka tumsā to grūti pamanīt un uz to viegli sagandēt spēkratu".

foto: Ekrānšāviņš
Ziepniekkalnā, blakus pirmsskolas iestādei, jau gadiem atrodas milzīga bedre.
Ziepniekkalnā, blakus pirmsskolas iestādei, jau gadiem atrodas milzīga bedre.

Savukārt, Lolita atklāj, ka "Krišjāņa Barona ielā starp Skolēnu pili un Humanitāro vidusskolu situācija esot trakāka. "Ceļa neapmierinošā stāvokļa dēļ vecāki, kas bērnus ved uz dārziņu atstāj auto citā vietā, un pie atvasēm dodas ar kājām," vēsta sieviete.

Rīgas dome tuvākajā laikā plāno atjaunot un labiekārtot vairāku skolu ēkas un tām pieguļošās teritorijas - āra infrastruktūras izveide plānota Rīgas Franču liceja teritorijā, Rīgas 93.vidusskolas esošajā teritorijā un Rīgas 85. pamatskolas teritorijā. Bet rotaļu laukumu atjaunošanas darbi paredzēti divās Rīgas pašvaldības mācību iestādēs – pirmsskolā “Dzintariņš” un jauniešu centrā “IK Auseklis”.