Uzņēmēji un sabiedrībā pazīstami cilvēki skolām dāvinās grāmatas
Draudzīgais aicinājums ir skolu atbalsta kustība, kuru 1935.gada 28.janvārī aizsāka toreizējais Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis.
Sabiedrība
2015. gada 23. janvāris, 13:13

Uzņēmēji un sabiedrībā pazīstami cilvēki skolām dāvinās grāmatas

Jauns.lv

Š.g.26.janvārī pl.12.00 Melngalvju nama Svētku zālē, atzīmējot pirms 80 gadiem iedibinātu tradīciju, Valsts Prezidents Andris Bērziņš, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, kā arī vairāki uzņēmēji un sabiedrībā pazīstami cilvēki, atsaucoties Draudzīgā aicinājuma dienas idejai, dāvinās skolām pašu sarūpētas grāmatu veltes.

Svētku pasākuma laikā savu absolvēto skolu sveiks arī Dailes teātra aktrise Olga Dreģe, radio dīdžejs Toms Grēviņš, RSU profesors un veselīga dzīvesveida popularizētājs Anatolijs Danilāns, LTV diktore, žurnāliste Laura Vonda, kā arī izdevniecību „Jumava” un „White Book” vadītāji. Šogad Draudzīgā aicinājuma akcijā pirmo reizi piedalās arī Latvijā pirmās grāmatu lasīšanas mobilās aplikācijas Fastr Books izveidotāji, kas kopā ar SIA „Rīgas nami” sagatavojuši visām Rīgas skolām vērtīgu dāvanu e-grāmatu formātā.

Draudzīgais aicinājums ir skolu atbalsta kustība, kuru 1935.gada 28.janvārī aizsāka toreizējais Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis. Kustības pamatā ir ideja par palīdzību savām skolām ar mērķi uzlabot izglītības kvalitāti, līdz ar to ceļot arī vispārējo labklājības līmeni Latvijā. Akcija aicina ikvienam atcerēties savu kādreizējo skolu, ziedojot tai grāmatas, mācību līdzekļus, mākslas priekšmetus vai citas noderīgas lietas.

„Mainās gadsimti, mainās lasīšanas paradumi, nāk jaunas tehnoloģijas, bet grāmata paliek. Esmu gandarīts, ka akcija "Draudzīgais aicinājums" jau 80 gadus ir pamudinājums ikvienam atcerēties savu skolu un kā pateicību dāvināt tai grāmatas par sniegto nozīmīgo zināšanu bagāžu. Gan vēsturiski, gan arī šodien skola ir tā vieta, kur skolēni smeļas jaunas zināšanas un attīsta savu iztēli, lasot gan izcilu klasiķu, gan arī mūsdienu autoru darbus”, par Draudzīgā aicinājuma dienas akciju saka Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Draudzīgā aicinājuma diena Rīgā notiek jau piekto gadu. Akciju atjaunoja pašvaldības uzņēmums „Rīgas nami” sadarbībā ar Rīgas domi, Valsts Prezidenta kanceleju un grāmatu apgādu „Jumava”.

Svinīgo pasākumu šogad vadīs Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Karlīna Timofejeva / Foto: Edijs Pālens, LETA