FOTO: attālinātais darbs valsts pārvaldē: ministri sēž telefonos un klačojas, kamēr Latvijas Bankas prezidents pabeigs monologu
foto: x.com/IvoButkevics
Ekrānuzņēmums no Ministru kabineta sēdes.
Politika
2024. gada 22. augustā, 11:16

FOTO: attālinātais darbs valsts pārvaldē: ministri sēž telefonos un klačojas, kamēr Latvijas Bankas prezidents pabeigs monologu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālajā platformā “X” komentāru vētru sacēlis ekrānuzņēmums no Ministru kabineta sēdes. Tajā redzams, kā ministri garlaikoti klausās Latvijas Bankas prezidenta Mārtiņa Kazāka runu, vienlaikus pievēršoties blakus nodarbēm.

FOTO: attālinātais darbs valsts pārvaldē: ministri...

“Lūk, jums attālinātais darbs valsts pārvaldē visā tā krāšņumā! Latvijas Bankas prezidents nav aizdevies klātienē uz Ministru kabinetu, kad sāk darbu pie budžeta. Pārējie tikmēr sēž telefonos, datoros, klačojas un gaida, kad centrālais baņķieris pabeigs monologu. Varbūt beidzam?” ievietojot ekrānuzņēmumu, raksta ekonomikas žurnālists Ivo Butkēvičs.

Uz redzēto reaģējuši arī citi “X” lietotāji, paužot, ka tā ministri demonstrē savu attieksmi pret darbu un sabiedrību.

“Ideāla bilde! Katrs nodarbojas ar to, kas tuvāk pie sirds, bet varbūt ministri savos telefonos seko baņķiera runām? Bet Sprūds ar Briškenu apspriež baņķiera teikto - nevis stāsta viens otram par labākajām sēņu vietām vai odu bezprecedenta uzbrukumu?” ironiski piebilst žurnāliste Elita Veidemane.

Tikmēr Mārtiņš pauž: “Ja Latvijas Banka un valdība zina, ka šajā lekcijā neviens netaisās ieklausīties, tad varbūt pietiktu ar 5 minūšu video. Valdība to noskatās un tad turpina darbu pie sabiedrības noturības un rupjmaizes popularizēšanas programmām.”

“Kas viņš kāds skolotājs, kurš ieradīsies un savāks klasi? Ministru kabineta locekļiem neinteresē budžets? Varbūt Latvijai nevajag šādu Ministru kabinetu? Tas, ka klātienē viņi neizturēsies tik rupji aiz cieņas pret runātāju, nepalīdz budžetam,” pauž vēl kāds cits “X” lietotājs.

“Tas, kas bildē ir attālināti, vienīgais strādā. Pārējie draiskuļi ir klātienē,” piebilst Kristīne.

Jānis tikmēr uzskata, ka ministriem pirms sēdes vienkārši telefoni būtu jāatņem. 

Biedrības Zemnieku Saeimas eksperts un valdes loceklis Mārtiņš Trons gan uzskata, ka Kazāka kungs varēja ierasties arī klātienē, skaidrojot, ka “no Latvijas bankas līdz Ministru kabineta ēkai ir 20min gājiens.”

“Bilde uzskatāmi parāda kāda ir attieksme pret info, kas neinteresē politpulciņa pionierus. Nu varēja tur Kazāks kails stāvēt - tāpat nekas nebūtu mainījies. Nu varbūt kāds selfijs tiktu uztaisīts. Viss! Tā ir īstā attieksme!” piebilst bijušais Saeimas deputāts Māris Možvillo.