Pēc kārtējā neveiksmīga mēģinājuma ievēlēt Jelgavas novada mēru deputāti pieprasa domes priekšsēdētāja vietnieka atbrīvošanu
foto: Evija Trifanova/LETA
Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola.
Novadu ziņas

Pēc kārtējā neveiksmīga mēģinājuma ievēlēt Jelgavas novada mēru deputāti pieprasa domes priekšsēdētāja vietnieka atbrīvošanu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pirmdien pēc kārtējā neveiksmīgā mēģinājuma ievēlēt Jelgavas novada mēru desmit deputāti iesnieguši pieprasījumu par domes sēdes sasaukšanu domes priekšsēdētāja vietnieka atbrīvošanai no amata.

Pēc kārtējā neveiksmīga mēģinājuma ievēlēt Jelgava...

Desmit deputāti prasa sasaukt ārkārtas domes sēdi priekšsēdētāja vietnieka atbrīvošanai un jauna vietnieka ievēlēšanai. Pašlaik šajā amatā ir Ilze Vītola (LZS), kura pilda arī mēra pienākumus un pirmdien notikušajā ārkārtas sēdē tika virzīta domes priekšsēdētāja amatam.

Ārkārtas domes sēdi prasa sasaukt Irina Dolgova (S), "Jaunās vienotības" politiķi Uldis Ainārs un Artūrs Semjonovs, Latvijas reģionu apvienību pārstāvošie Dainis Liepiņš un Dina Tauriņa, Emīls Dobrājs un Madars Lasmanis no "Latvijas attīstībai", kā arī Latvijas Zaļās partijas deputāti Jānis Kažotnieks, Andris Ozoliņš un Ģirts Neija. Tie ir desmit deputāti no 19.

Jau ziņots, ka Jelgavas novada domē pirmdien trīs balsošanas kārtās atkal neizdevās ievēlēt domes priekšsēdētāju.

Ņemot vērā, ka gan domes priekšsēdētāja vietniece Vītola, gan bijušais Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Ozoliņš pirmajā kārtā saņēma identisku atbalstu, arī otrajā kārtā balsošana notika par abiem kandidātiem.

Tajā par Vītolu atdotas sešas balsis, bet par Ozoliņu - astoņas.

Līdz ar to domes priekšsēdētājs ievēlēts netika, tāpēc notika trešā balsošanas kārta, kurā balsošana bija tikai par Ozoliņa kandidatūru. Taču viņš atkal guva tikai astoņu kolēģu atbalstu, bet 11 bija pret.

Ņemot vērā trešās kārtas rezultātus, domes priekšsēdētājs pirmdien ievēlēts netika.

Šis bija otrais mēģinājums ievēlēt jaunu novada domes priekšsēdētāju.

Jelgavas novada domē darbs jau vairāk nekā četrus mēnešus rit bez domes priekšsēdētāja pēc tam, kad 3. aprīlī no amata atkāpās Lasmanis, savukārt 10. jūlijā domes priekšsēdētāju ievēlēt neizdevās.

Lasmanis par atkāpšanos no amata paziņoja 3. aprīlī, aptuveni stundu pirms Jelgavas novada domes sēdes, kurā bija paredzēts skatīt septiņu deputātu pieprasījumu atbrīvot viņu no amata saistībā ar divdomīgu video, kurā bija redzams, kā Lasmanis, attālināti vadot domes Budžeta komisijas sēdi no automašīnas, pievēršas kādas sievietes kājām.