Bērni atstāti ārvalstīs, organizatori nozuduši: māte ceļ trauksmi par nometni Portugālē
foto: Ekrānuzņēmums
Fisom.
Sabiedrība

Bērni atstāti ārvalstīs, organizatori nozuduši: māte ceļ trauksmi par nometni Portugālē

Violanta Dzene

Jauns.lv

Ar Jauns.lv sazinājās Maija (vārds mainīts), kas vēlējās, lai sabiedrība tiktu informēta par ceļojumu aģentūras "Fisom braucieni" neizdarību.

Bērni atstāti ārvalstīs, organizatori nozuduši: mā...

Viņa norādīja, ka šobrīd vairāk nekā 100 bērni/jaunieši ir atstāti kempingā Spānijā jau vairākas dienas, bez iespējas turpināt ceļu vai tikt mājās. Organizatori ir nozuduši, neviens nav sazvanāms jau vairākas dienas, tai skaitā uzņēmuma vadītājs Matīss Dālbergs.

Sarunā ar Jauns.lv Maija norāda, ka sākotnēji viss bijis labi – bērni devās ceļā uz sērfošanas nometni Portugālē un viss ritēja pēc plāna, bet tad saplīsa viens no autobusiem, kas aizsāka problēmu virkni.

"Lai arī tiek solīts meklēt risinājumu, tas nenotiek. Bērnu transportēšana notiek pakāpeniski – viens autobuss aizbrauc, izlaiž bērnus pusceļā uz Madridi benzīntankā uz 24 stundām, brauc pakaļ nākamajiem bērniem. Tad atved nākamos un atkal atstāj benzīntankā uz 24 stundām," stāsta Maija.

foto: Aculiecinieku foto
Saplīsušais autobuss.
Saplīsušais autobuss.

"Šobrīd bērni ir nokļuvuši netālu no Madrides, izlaisti kaut kādā kempingā un viss, paziņots – gaidiet repatriācijas reisu,” norāda Maija.

Viņa min, ka tagad uz vietas ir uzradusies persona, kas gan īsti nav saistīta ar uzņēmumu, taču ar pašu vadītāju joprojām nav iespējams sazināties. 

Šobrīd situācija tiek risināta caur Patērētāju tiesību aizsardzības centru un Ārlietu ministriju, lai pēc iespējas ātrāk būtu iespējams saorganizēt bērniem iespēju braukt atpakaļ uz Latviju.

Sieviete norāda, ka bērni šobrīd ir drošībā un paniku viņa nevēlas celt, taču iesaka būt uzmanīgiem tiem, kas plāno apmeklēt ceļojumu kompānijas ieplānotos braucienus, jo nevēlas, lai arī citi vecāki un bērni nokļūst šādā nepatīkamā situācijā. 

Jauns.lv mēģināja sazināties arī ar tūrismu aģentūru uz mājaslapā norādītajiem telefona numuriem, taču neveiksmīgi. Uz pirmo numuru atbildēja krievu valodā runājoša sieviete, taču signāls bija slikts un saruna pārtrūka, taču tūlītēji, atkārtoti zvani tika ignorēti. Savukārt otrais telefona numurs nefunkcionēja. Jauns.lv ir aizsūtījis jautājumus rakstiski un tūrisma firmas skaidrojumu par notikušo publicēsim, tiklīdz saņemsim atbildi.