Sestdien izvadīs Annu Jansoni; viņas pazušana, ilgā meklēšana un bērniņa traģiskā nāve saviļņoja visu Latviju
Anna Jansone (foto no privātā arhīva)
Sabiedrība
2024. gada 6. augustā, 21:43

Sestdien izvadīs Annu Jansoni; viņas pazušana, ilgā meklēšana un bērniņa traģiskā nāve saviļņoja visu Latviju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pagājušā gadā pazudušās Annas Jansones izvadīšana notiks sestdien, 10. augustā, pulksten 12.00 Jaunciema kapos, sociālajā vietnē "X" paziņojis viņas vīrs Juris Evertovskis.

Sestdien izvadīs Annu Jansoni; viņas pazušana, ilg...

Jauns.lv jau ziņoja, ka 1989. gadā dzimusī Jansone ar 2023. gadā pasaulē nākušo meitu Luīzi Evertovsku 2023. gada 1. novembra rītā ap plkst.9 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā. Viņām neatgriežoties mājās, tika sākti meklēšanas pasākumi.

Noskaidrojās, sieviete ar bērnu pametusi dzīvesvietu ar nomas automašīnu. 2. novembrī, turpinot meklēšanas pasākumus, meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā policijas darbinieki atrada nomas automašīnu "Toyota Corolla", kuras salonā bija miris minētais zīdainis. Vēlāk ekspertīzē noskaidrojās, ka bērns miris no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma. Vardarbības pazīmes bērnam netika konstatētas, kā arī organismā netika atrastas ķīmisku vielu paliekas.

Annas Jansones meklēšana.

Annas Jansones meklēšana

Joprojām norit bezvēsts prombūtnē esošās Annas Jansones meklēšana, ko veic Valsts policija, Zemessardze, tuvinieki un organizācijas “Bezvēsts.lv” un “K9 SOS”. ...

Par spīti daudzu mēnešu intensīviem meklējumiem, iesaistot gan brīvprātīgos, gan speciālistus un dronus, viņas mammu ilgi neizdevās atrast. Viņas vīrs nerimstoši turpināja aktīvus dzīvesbiedres meklēšanas pasākumus, aicinot tajos brīvprātīgi iesaistīties arī citus.

"Diemžēl, diemžēl... Jāsaka, ka Anna ir gājusi bojā. Diemžēl... Jā, nav pilnīgi 100%. Jā, DNS ekspertīze vēl būs. Un pie viņas mani neielaida. Bet... tā godīgi, šaubām pamata īsti nav... Nolādēts... Cūcība... Es rēķinājos, bet nebiju gatavs," rakstīja Juris Evertovskis.

Evertovskis jau sen ir bijis aktīvs sociālā tīkla X (iepriekš Twitter) lietotājs, atklāti dalījies savās izjūtās un meklēšanas plānos, arī centies atbildēt uz visiem jautājumiem, kādi cilvēkiem radušies. Sociālajā vidē viņš saņēmis arī plašu emocionālu atbalstu. Juris saka paldies par palīdzību visā šajā periodā: "Piedodiet, ja jutīšu vajadzību te tuvākajā laikā vēl šo un to izrunāt par lietu un citādi... man reizēm prasās rakstiski un netēmējot individuāli, bet vienkārši.. kā šeit."

Jauns.lv izsaka visdziļāko līdzjūtību Annas un Luīzes ģimenei.