"Es gribu, lai izmeklē visas iespējas!" Annas Jansones vīram daudz pārdomu par to, kas varētu būt noticis
foto: no privātā arhīva
Anna Jansone.
Sabiedrība
2024. gada 25. jūlijā, 20:25

"Es gribu, lai izmeklē visas iespējas!" Annas Jansones vīram daudz pārdomu par to, kas varētu būt noticis

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pēc Valsts policijas 21. jūlija paziņojuma, ka Kalnciema puses mežā atrastas cilvēka mirstīgās atliekas, kas, visticamāk, ir kopš pagājušā gada rudens meklētā Anna Jansone, ar emocionāliem ierakstiem sociālajos tīklos dalījies viņas vīrs Juris Evertovskis.

"Es gribu, lai izmeklē visas iespējas!" Annas Jans...

"Vairs nezinu, ko darīt... mums visi lēmumi bija kopīgi. Par mājokļa iekārtošanu, par bērnu audzināšanu, par laika aizpildīšanu, par darbiem, par visu..." mikroblogošanas vietnē "X" norāda Juris. Tāpat viņš atklāj, ka "Anna viņu lielā mērā veidojusi par to vīrieti, kāds viņš ir šobrīd: "Tieši tie 20+ un mija uz 30, kad cilvēks veidojas par pieaugušo, par vecāku, veido savu dzīvi... visu šo laiku kādus 10 gadus mēs katru dienu viens otrā ieklausījāmies un viņa man ir bezgalīgi palīdzējusi attīstīties un pieaugt..."

Juris atklāj, ka šobrīd cenšas atminēties visu, kas Annai patika. Viņš atklāj, ka "sievai bijusi lieliska gaume un viņam bijis prieks skatīties kā pa gadiem Anna izkopa savu stilu. Arī bērniem viņa vienmēr esot iegādājusies gaumīgas un situācijai atbilsošas, saskaņotas drēbes". Tāpat Juris atklāj, ka "šobrīd cenšas atminēties visu, ko sieva viņam teikusi, un izsaka skumjas par to, ka viņu sarunām vairs  nebūs lemts turpināties".

Savukārt, par Valsts policijas veikto izmeklēšanu vīrietis norāda, ka "vēlas, lai tiktu izmeklētas visas iespējas, tai skaitā iespējama pašnāvība vai slepkavība". "Man ir ļoti daudz pārdomu par to, kas un kā un kāpēc varētu būt noticis... Daudz vairāk nekā esmu publicējis..." skaidro Juris.

Jau ziņots, ka policija ir sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13.nodaļas un noteikusi ekspertīzes, lai identificētu līķi. Mirstīgās atliekas uzietas Kalnciema pagastā vien pāris kilometru attālumā no vietas, kur pērn novembrī atrada automašīnu ar mirušo Annas bērniņu. Apvidus iepriekš bija pārmeklēts, bet konkrētajai vietai masveida meklēšanas pasākumu laikā nebija fiziski iespējams piekļūt, jo tur bija ūdens. Mirstīgās atliekas atrada kāds iedzīvotājs.

1989.gadā dzimusī Jansone ar 2023. gadā pasaulē nākušo meitu Luīzi Evertovsku 2023.gada 1.novembra rītā ap plkst.9 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā. Viņām neatgriežoties mājās, tika sākti meklēšanas pasākumi. Noskaidrojās, sieviete ar bērnu pametusi dzīvesvietu ar nomas automašīnu.

2.novembrī, turpinot meklēšanas pasākumus, meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā policijas darbinieki atrada nomas automašīnu "Toyota Corolla", kuras salonā bija miris minētais zīdainis. Vēlāk ekspertīzē noskaidrojās, ka bērns miris no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma. Vardarbības pazīmes bērnam netika konstatētas, kā arī organismā netika atrastas ķīmisku vielu paliekas.