Izsludina jūrā pazudušā Sergeja masveida meklēšanu
foto: Bezvests.lv
Sergejs pazuda ar ūdens motociklu dodoties ceļā no Latvijas uz Roņu salu.
Sabiedrība
2024. gada 19. jūlijā, 19:00

Izsludina jūrā pazudušā Sergeja masveida meklēšanu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ir izsludināta jūrā bezvēsts pazudušā Sergeja Tvauri meklēšana, vēsta biedrība “bezvests.lv”.

Izsludina jūrā pazudušā Sergeja masveida meklēšanu...

Rīt, 20.jūlijā, no plkst. 7:00 līdz 23:00 ikviens var piedalīties liela mēroga ūdensmotosportista Sergeja Tvauri meklēšanas akcijā. Kā zināms, vīrietis pazuda Rīgas jūras līcī starp Kolkas ragu un Ruhnu salu Igaunijā. 

“Šāda veida meklēšanu mēs veiksim pirmo reizi: ir nepieciešams pārbaudīt Baltijas jūras līča piekrastes līnijas maksimālo garumu no Kolkas līdz Salacgrīvai. Mēs lūdzam atsaukties ikvienu, kurš ir gatavs izstaigāt Baltijas jūras līča piekrasti un vizuāli pārbaudīt krasta līniju jebkurā ērtā vietā šajā teritorijā,” norāda biedrība.

Lai piedalītos meklēšanā mobilajā tālrunī ir jāinstalē Bezvests.lv aplikācija un jāreģistrējas tajā http://www.bezvests.lv/app.  Katra meklēšanas dalībnieka maršruts tiks reģistrēts un ņemts vērā, analizējot meklēšanas rezultātus. 

Vienmēr jābūt līdzi ieslēgtam mobilajam telefonam ar interneta pieslēgumu un jūsu ģeolokācijas translāciju. Paziņojiet koordinatoriem par savu dalību meklēšanā, zvanot uz kādu no norādītajiem tālruņa numuriem: 29838648, 29159195, 20631662.  Saņemiet informāciju no meklēšanas koordinācijas centra un dodieties uz izvēlēto teritorijas segmentu. Pēc meklēšanas pabeigšanas izslēdziet aplikāciju. 

“Mēs ceram, ka ar jūsu palīdzību mums izdosies atrast pazudušo Sergeju Tvauri. Atgādinām, ka katram šīs meklēšanas dalībniekam ir pienākums ievērot visus savas drošības pasākumus un izvairīties no bīstamībām. Katrs meklēšanas dalībnieks ir personīgi atbildīgs par risku savai veselībai un dzīvībai. Personām, kuru veselības stāvoklis rada bažas, kā arī personām, kas atrodas alkohola vai narkotisko vielu reibuma stāvoklī, ir jāatturas no dalības meklēšanas pasākumā. Bērni, kas ir jaunāki par 18 gadiem, drīkst piedalīties meklēšanā tikai pieaugušo pavadībā un atbildībā,” norāda biedrība.

“Gadījumā, ja Sergejs Tvauri ir atrasts, informācija par to nekavējoties jānodod meklēšanas koordinatoriem un jāpublicē tikai pēc saskaņošanas ar atbildīgajām iestādēm. Krasta pārbaudes laikā nelietojiet laivas un citus peldlīdzekļus. Īpaši atgādinām, ka teritoriju apsekošanas laikā ir jāievēro visas tiesiskā regulējuma prasības, nepārkāpjot privātīpašuma robežas. Elektronisko un informatīvo meklēšanas koordināciju veic biedrības Bezvests.lv meklēšanas un glābšanas dienests,” pausts biedrības paziņojumā.

Jauns.lv jau ziņoja, ka 1987. gadā dzimušais Jevgēņijs Kints un 1986. gadā dzimušais Sergejs Tvauri 13. jūlijā ap pulksten 10.00 ar ūdensmotocikliem bija izbraukuši no Rojas uz Roņu salu un ap 13.40 pazuda jūrā. Vēlāk kļuva zināms, ka Kintam izdevies nokļūt Roņu salā, bet Tvauri liktenis joprojām nav zināms.