Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
<<
112

Krasta apsardze pārtrauc meklēt otru jūrā pazudušo ūdens motociklistu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Igaunijas un Latvijas jūras spēki kopš sestdienas līdz šim rītam meklēja pazudušu cilvēku. Grupa ar ūdens motocikliem bija ceļā no Latvijas uz Roņu salum bet tad sākās vētra, viņi griezās atpakaļ, un konstatēts, ka divi vīrieši pazuduši. Vienu no viņiem izdevies atrast, otra meklēšana tiek pārtraukta, informē portāls "tv3.lv".

Krasta apsardze pārtrauc meklēt otru jūrā pazudušo...

"Mums nav izdevies atrast otru cilvēku. Igaunijas jūras meklēšanas un glābšanas dienests pl.3 nolēma pārtraukt meklēšanu, jo pēc aprēķiniem ir ļoti maza iespēja, ka cilvēks šādā ūdens temperatūrā var izdzīvot tik ilgu laiku," sacīja Krasta apsardzes dienesta priekšnieks Krists Kristlībs.

Iepriekš vēstīts, ka Biedrības "Tavi draugi" vadītājs Ulvis Noviks sociālajā vietnē "Facebook" lūdzis palīdzību Rīgas līcī pazudušā Sergeja Tvauri meklēšanā ar termodronu. Kaut gan vīrietim bija hidrotērps un glābšanas veste, izredzes viņu atrast tumsā krasi pasliktinās.

Viņš uzsvēra, ka Jevgēņijs Kints 13 stundas peldēja jūrā un aizpeldēja līdz Roņu salai, bet Sergeja Tvauri meklēšanai ir steidzami vajadzīgs termodrons, un meklē kādu, kas varētu doties uz Roņu salu.

Jauns.lv jau ziņoja, ka 1987. gadā dzimušais Jevgēņijs Kints un 1986. gadā dzimušais Sergejs Tvauri 13. jūlijā ap pulksten 10.00 ar ūdensmotocikliem bija izbraukuši no Rojas uz Roņu salu un ap 13.40 pazuda jūrā. Vēlāk kļuva zināms, ka Kintam izdevies nokļūt Roņu salā, bet Tvauri liktenis joprojām nav zināms.

Pēdējā ūdensmotociklistu zināmā atrašanās vieta un aprēķinātais meklēšanas un glābšanas rajons bija Igaunijas teritoriālajos ūdeņos, līdz ar to meklēšanas un glābšanas operācijas vadību veic "JRCC Tallinn". Latvija uz notikuma vietu norīkoja Jūras spēku patruļkuģi P-09 "Rēzekne". Sestdien meklēšanas darbu laikā "JRCC Tallinn" norīkotais helikopters jūrā atrada abus ūdens motociklus.