Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kultūra

FOTO: motocikli un kriminālā pasaule - Drifta hallē filmē jauno latviešu spēlfilmu “Slāpes”

Kultūras nodaļa

Jauns.lv

Jaunā latviešu spēlfilma "Slāpes", kas kino ekrānos parādīsies šī gada novembrī, ir stāsts par vīrieti un sievieti, kuri redz šo pasauli tik dažādi, bet kurus vieno vēlme pārvarēt eksistenciālas grūtības. Filmu caurvīs spraigas motociklu ainas un režisora veidots, tēlains ieskats kriminālajā pasaulē. Viesojāmies filmēšanas laukumā, lai pavērotu, kā klātienē tiek noķerti daži no spraigākajiem kadriem.

FOTO: motocikli un kriminālā pasaule - Drifta hall...

“Viņš – motociklu entuziasts, meklē savu vietu jaunajā pasaulē, arvien vairāk iegrimstot noziedzīgos darījumos, lai atmaksātu sievas dzīvības glābšanas operāciju. Viņa – kuru bailes bija atturējušas izdzīvot savu dzīvi, pēc operācijas ieguva radikāli atšķirīgu skatu uz sevi un dzīvi sev apkārt. Par viņas pilnveidošanās ceļu kļuva pievēršanās garīguma izzināšana. Kā pavērsīsies varoņu dzīves, vai viņi atradīs ceļu atpakaļ viens pie otra?” šādi tiek pieteikta režisora, scenārija autora Ronalda Mežmača jaunākā filma.

Jaunā latviešu spēlfilma "Slāpes", kas kino ekrānos parādīsies šī gada novembrī, ir stāsts par vīrieti un sievieti, kuri redz šo pasauli tik dažādi, bet kurus vieno vēlme pārvarēt eksistenciālas grūtības. Filmu caurvīs spraigas motociklu ainas un režisora veidots, tēlains ieskats kriminālajā pasaulē. Viesojāmies filmēšanas laukumā, lai pavērotu, kā klātienē tiek noķerti daži no spraigākajiem kadriem.

Drifta hallē filmē jauno latviešu spēlfilmu “Slāpes”

Jaunā latviešu spēlfilma "Slāpes", kas kino ekrānos parādīsies šī gada novembrī, ir stāsts par vīrieti un sievieti, kuri redz šo ...

Kino “Slāpes” skatītājus neatstāšot vienaldzīgus – spilgtas motociklu ainas, drāma starp filmas varoņiem un jautājumi par mūsdienu pasaules pārmaiņām. Galvenajās lomās varēs vērot Ievu Aniņu un Kasparu Aniņu, kā arī Egonu Dombrovski, Vili Daudziņu un citus.

Aniņš filmas dēļ kļūst par pilntiesīgu motociklistu

Kasparu satikām filmēšanas laukumā, lai vaicātu par līdzšinējo filmēšanas gaitu un izaicinājumiem.

“Galvenais varonis ir motobraucējs – labs motobraucējs, kurš, lai glābtu savu sievu, iesaistās kriminālajā pasaulē. Līdz šai filmai es nebiju motobraucējs, tikai biju aizdomājies par A kategorijas vadītāja apliecību, taču vienmēr atradu iemeslus to neiegūt. Šīs filmas dēļ tad beidzot kļuvu par pilntiesīgu motociklistu,” sarunā ar Jauns.lv atklāj Aniņš.

“Ronaldam bija ļoti skaidra vīzija par šo filmu. Ar viņu daudz tikāmies, viņš man izsmeļoši skaidroja, kādu viņš saredz galveno varoni, ieteica man filmas, no kurām varu pasmelties iedvesmu,” piebilst aktieris. Filmā netrūkst arī patiesi spraigu ainu, kurās Kaspara Aniņa vietu ieņem profesionāls braucējs.

Kino “Slāpes” režisors un scenārija autors Ronalds Mežmačs pērnā gadā ir piedzīvojis savu debiju Latvijas pilnmetrāžas kino pasaulē. Viņa sociālā drāma “Elpot zem ūdens” runāja par narkomānijas tēmu, kuras izpētei Ronalds veltīja ilgus gadus.

“Elpot zemūdens” izpelnījās ne tikai skatītāju atzinību bet arī "Lielais Kristaps” apbalvojumu kā labākā 2023. gada debijas filma. Ronalds veiksmīgi pabeidzis studijas Londonā, Londonas Komunikāciju koledžā, taču izvēlējies atgriezties Latvijā. Režisoram ir liela pieredze reklāmas un dažāda satura komerciālo video veidošanā, videoklipu filmēšanā, kā arī vairāku īsfilmu scenārija radīšanā un režijā. Savos darbos viņš izvēlās runāt par sabiedrībā aktuālām tēmām. Līdzīgi kā “Elpot zem ūdens ”, kas skāra visaptverošo atkarību problēmu, arī jaunā Ronalda spēlfilma “Slāpes” runā par dziļām tēmām – sevis meklēšanu, trauslām cilvēku attiecībām un uzdrošināšanos stāties pretim nezināmajam.

Kā atzīst režisors: “Mēs pašreiz atrodamies globālā pārmaiņu periodā. Vecā pasaule mirst un jaunā tik vēl dzimst.” Filma pieskaras zaļās pasaules tendencēm un fosilās degvielas laikmeta izskaņai. Šis kino būs dinamisks un aizraujošs pateicoties trakajai moto pasaulei, kurā dzīvo galvenais varonis, sola filmas veidotāji.