<<
112
2024. gada 17. jūlijā, 08:38

Ūdens motociklista pazušana pie Roņu salas: draugi un tuvinieki negrasās padoties

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Draugi un tuvinieki negrasās padoties un turpina meklēt pazudušo Sergo Tvauri, kurš sestdien kopā ar vēl vairākiem cilvēkiem ar ūdens motocikliem devās izbraucienā no Kaltenes uz Roņu salu un pazuda.

Ūdens motociklista pazušana pie Roņu salas: draugi...

Iepriekš jau ziņots, ka brauciena laikā pazuda divi vīrieši, vienam no braucējiem izdevās paša spēkiem izpeldēt krastā, bet otru vīrieti diemžēl vēl nav izdevies atrast. 

Operatīvie dienesti meklēšanas pasākumus pārtrauca pirmdien, skaidrojot, ka cilvēks nespēj ūdenī tik ilgi izdzīvot. Tomēr pazudušā Sergo Tvauri tuvinieki un draugi nav atmetuši cerību un turpina glābšanas darbus, un saka, ka to darīs līdz mirklim, kamēr viņš tiks atrasts sveiks un vesels, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Vakar 38 brīvprātīgie, starp kuriem bija arī sākotnējā brauciena dalībnieki, pārmeklēja Roņu salu. Daži no viņiem uz salas arī nakšņo, lai no agra rīta turpinātu meklēšanu.

"Paralēli mēs pētām arī straumes kopā ar profesionāļiem, lai labāk varētu saprast Sergo atrašanās vietu. Šodien brīvprātīgie, tai skaitā ar dronu, apseko apgabalu starp Kolku un Kalteni, sauszemi. Nākamā grupa šobrīd arī ir ceļā uz salu, lai turpinātu meklēšanu. Šobrīd arī tiek pašu spēkiem organizēts helikopters, lai turpinātu meklēšanu jūras teritorijā," raidījumam “Degpunktā” stāsta ģimenes draudzene Jaroslava.

Sergo meklēšanā tiek aicināti iesaistīties brīvprātīgie. Nepieciešami cilvēki, kuriem ir pieejams jūras transports.

Tāpat Jaroslava stāsta, ka Sergo ar Jevgēņiju atpalikuši no grupas, tuvojoties Roņu salai. Kad braucēji nonākuši uz salas, viņi saņēmuši ziņu no Sergo, ka viņiem nepieciešama palīdzība. Grupa ar ūdens motocikliem devušies draugiem palīdzēt, bet vairs nespējuši viņus atrast, un aptuveni pēc stundu ilgas meklēšanas tika piesaistīts glābšanas dienests.

Iepriekš vēstīts ka Igaunijā pirmdien, 15. jūlijā pārtraukta pie Roņu salas pazudušā Latvijas ūdensmotociklista aktīva meklēšana, paziņojuši glābēji.

"Sestdien jūrā pazudušā cilvēka aktīvo meklēšanu šodien ap pulksten trijiem no rīta pārtraucām. Kopumā vīrieša meklēšana ilga 36 stundas. Diemžēl mums neizdevās viņu atrast," sacīja Igaunijas Apvienotā jūras un gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra koordinators Janeks Seps.