112

Ūdens motociklista pazušana jūrā: izskan versija par notikušā iemesliem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Brīvdienās Igaunijas teritoriālajos ūdeņos pazuda divi Latvijas pilsoņi, kuri ar ūdens motocikliem bija ceļā no Kaltenes uz Roņu salu. Viens no viņiem pats izpeldēja krastā, savukārt otra pazudušā cilvēka meklēšanu operatīvie dienesti ir noslēguši.

Ūdens motociklista pazušana jūrā: izskan versija p...

Nacionālo bruņoto spēku Krasta apsardzes dienesta priekšnieks Krists Kristlībs pastāstīja, ka jūrā attālums nav mērāms kā uz sauszemes. "Maršruts no Kaltenes uz Roņu salu. 40 kilometri, aptuvenais. Aptuvenā distance, bet jūrā ar ūdens motociklu. Laikapstākļi var ātri mainīties. Var notikt tehniska problēma. Un viss," Kristlībs saka TV3 raidījumā "Degpunktā".

Pēc pieejamās informācijas, ko publiskoja organizācija "Bezvests.lv" zināms, ka vienam no braucējiem, Jevgēņijam Kintam, radusies tehniska kļūme ar peldlīdzekli un tas sācis slīkt, savukārt Sergejs Tvauri palicis biedram palīdzēt ķibeli atrisināt.

Kristlībs stāsta, ka Igaunijas puse uzsāka meklēšanas un glābšanas operāciju, izmantojot arī helikopteru. Tāpat NBS sūtīja savu dežūrkuģi, lai atbalstītu meklēšanas – glābšanas operāciju.

"Motocikli tika atrasti ļoti operatīvi. Tuvāko stundu laikā tika atrasti motocikli, bet diemžēl cilvēki pie šiem motocikliem netika novēroti. Mūsu ieteikums ir nepamest šos peldlīdzekļus, vai nu tas ir matracis, vai laiva, vai ūdensmotocikls. Ja cilvēki būtu palikuši pie ūdensmotocikliem, viņi būtu izglābti tuvāko stundu laikā," saka Kristlībs.

Acīmredzot abi vīrieši bija pieņēmuši lēmumi peldēt uz krastu saviem spēkiem. Jevgēņijam tas arī izdevās. Viņš svētdien ap sešiem no rīta izpeldēja Roņu salā. Vīrietis bija tumsā un viļņos mērojusi aptuveni 7 kilometru garu distanci. Sergejs joprojām ir pazudis.

Iepriekš vēstīts ka Igaunijā pirmdien, 15. jūlijā pārtraukta pie Roņu salas pazudušā Latvijas ūdensmotociklista aktīva meklēšana, paziņojuši glābēji.

"Sestdien jūrā pazudušā cilvēka aktīvo meklēšanu šodien ap pulksten trijiem no rīta pārtraucām. Kopumā vīrieša meklēšana ilga 36 stundas. Diemžēl mums neizdevās viņu atrast," sacīja Igaunijas Apvienotā jūras un gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra koordinators Janeks Seps.

Viņš piebilda, ka incidents tagad ir Kuresāres policijas departamenta pārziņā un ar Roņu salas brīvprātīgo palīdzību turpinās salas krasta līnijas pārbaude.

Jau ziņots, ka  sestdien Igaunijas teritoriālajos ūdeņos pazuda divi Latvijas pilsoņi, kuri ar ūdens motocikliem bija ceļā no Kaltenes uz Roņu salu. Viņu meklēšanā tika iesaistīti ari abu valstu jūras spēki.