foto: Shutterstock
Ķengaragā notvertais pedofils jau iepriekš tiesāts par seksuālu noziegumu
Ķengaragā aizturēts pedofils.
112
2024. gada 4. jūlijs, 22:34

Ķengaragā notvertais pedofils jau iepriekš tiesāts par seksuālu noziegumu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Valsts policija 1. jūlijā Ķengaragā aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par seksuālu vardarbību pret deviņus gadus vecu meiteni. Vīrietis jau iepriekš bijis sodīts.

Kā vēsta TV3 raidījums "Degpunktā", meitenei uzbrukušais vīrietis ir 21 gadu vecs. Viņš notverts dažas dienas pēc uzbrukuma skolniecei mājas kāpņu telpā Ķengaragā. Līdz lietas nonākšanai tiesā varmāka, visticamāk, paliks aiz restēm.

RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļas priekšniece Valērija Pļugo raidījumam skaidro: “Aizdomās turētā persona šobrīd atrodas apcietinājumā. Tiesa viņam piemēroja apcietinājumu. Mēs saņēmām informāciju par notikumu 28. jūnijā, un pēc četrām dienām persona tika aizturēta. Sākotnēji nebija nekādu ziņu par personu, par identitāti. Mēs lūdzām arī sabiedrības palīdzību, izvietojām soctīklos, internetā visu informāciju, kas mums bija pieejama ar fotogrāfijām. Tad arī iedzīvotāji atsaucās – paldies par palīdzību! Tad arī identitāte tika noskaidrota.”

Aizdomās turamā vīrieša pagātne diemžēl liecina, ka viņš nevēlas laboties. Vīrietis jau agrāk sēdējis aiz restēm par smagiem nodarījumiem: “Viņš agrāk ir nonācis policijas redzeslokā, tostarp par dzimumnoziegumiem, par mantiskiem noziegumiem. Kriminālprocess ir uzsākts pēc 160. panta 4. daļas. Tas ir par seksuālo vardarbību pret mazgadīgu personu, fizisku saskari ar cietušā ķermeni. Par doto noziegumu ir paredzēts kriminālsods no pieciem līdz 15 gadiem ar probāciju vēlāk.”

To, vai aizturētais sadarbojas ar policiju, likumsargi šobrīd neatklāj. Ja pieņemam, ka ļaundaris nerunā, policijai būs jāpieliek lielas pūles, lai nostiprinātu pierādījumus.

RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļas priekšniece Valērija Pļugo norāda:“(Jaut: Tas noziegums ir pabeigts, vai nav? Tas ir zināms – vai viņam izdevās īstenot to, ko viņš bija iecerējis?) Ko skaitām par ieceri – teiksim tā. Darbības fiziskā saskarē tika veiktas, jā.”

“Degpunktā” komandai neoficiāli zināms, ka uzbrucējs satvēris meiteni no mugurpuses, aizpiedis muti un centies aiztikt viņas dzimumorgānus. Cik nopietni cietusi meitene fiziskā un emocionālā ziņā, to vēl skaidros ekspertīze.