foto: Zane Bitere/LETA
"Tāda intervija nav notikusi!" Kremļa mediji publicējuši savādu sarunu ar politiķi Petraviču
Saeimas deputāte Ramona Petraviča.
Politika
2024. gada 4. jūlijs, 10:48

"Tāda intervija nav notikusi!" Kremļa mediji publicējuši savādu sarunu ar politiķi Petraviču

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pirmdien, 1. jūlijā, Kremļa propagandas medijā "Izvestija" publicēta "intervija" ar Saeimas deputāti Ramonu Petraviču, kurā viņa asi kritizējusi partnerības institūtu, kas valstī stājās spēkā šī gada 1. jūlijā.

"Izvestija" vēsta, ka "no 1. jūlija Latvijā oficiāli atļauts noslēgt laulības starp viendzimuma pāriem, un pirmais šāds gadījums valstī reģistrēts tieši pusnaktī". "Apsveikt divus laulības noslēgušos vīriešus bija ieradies ne tikai notārs, bet arī Latvijas tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere," vēsta "Izvestija, norādot, ka "šādu uzmanību nekad iepriekš neesot izpelnījies neviens heteroseksuāls pāris".

Laikraksts apgalvo, ka situāciju stingri kritizējusi bijusī Latvijas labklājības ministre Ramona Petraviča, kas it kā sniegusi ekskluzīvu interviju Kremļa televīzijas kanālam "REN TV".  "Es neesmu dzirdējusi, ka tradicionāli orientētiem pāriem - vīrietim un sievietei - būtu iespējas noslēgt laulības pusnaktī. Toties, viendzimuma pāriem šāda iespēja tiek dota, turklāt prioritārā rindas kārtībā! Tāpat nekad nav bijusi situācija, ka Latvijas tieslietu ministre jebkad kāzās būtu apsveikusi heteroseksuālu pāri," kritiku partnerības institūtu Kremļa medijam it kā veltījusi Petraviča.

Lai gan intervijā paustais daļēji saskan ar politiķes iepriekš pausto nostāju par partnerības institūtu, Petraviča noliedz, ka jebkad ar Kremļa propagandas medijiem būtu runājusi.

"Mani nav intervējuši Jūsu norādītie mediji, nav arī neviens uzrunājis sniegt interviju, nav man pat piekļuves šiem medijiem. Par LGBT aktivitātēm regulāri lieku publikācijas sociālajos tīklos "Facebook", kā arī citos sociālajos medijos, gan saistībā ar praidu, gan Partnerattiecību likuma stāšanos spēkā," Jauns.lv skaidro Petraviča.

Visticamāk, "Izvestija" par "ekskluzīvu interviju Kremļa medijiem" uzdevis Petravičas sociālā tīkla "X" ierakstu, ko politiķe publicēja 1. jūlijā.

"Šī rīta karstākā ziņa- pagājušajā naktī divi geji noslēguši partnerattiecības. Pat citplanētiešu ierašanās nespētu aizēnot šo “prieku”. Tradicionāli orientētiem pāriem gan nav iespēja pēkšņi, piemēram, pustrijos naktī salaulāties un ministri neskrien apsveikt. Katru pirmdienas rītu arī netiek ziņots cik tradicionālo pāru noslēguši laulības , cik ģimenes sagaidījušas savu pirmdzimto, jo tas laikam ir pārāk garlaicīgi, aizvēsturiski un nemoderni," 1. jūlijā vēstīja Petraviča.

Jāpiemin, ka šī nav pirmā reize, kad Latvijas politiķi būtu nonākuši Kremļu propagandas mediju uzmanības lokā. Vēl 22.  aprīlī "Izvestija" publicēja interviju ar Saeimas deputātu Gunāru Kūtri (ZZS), kurā politiķis krievu valodā diskutēja par Baibas Bražes kļūšanu par Latvijas ārlietu ministri. Kūtris "Izvestia" atklāja, ka Braže reiz bijusi viņa audzēkne, un pauda, ko no viņas iespējams sagaidīt ārlietu ministres postenī.

Tolaik Kūtris Jauns.lv atklāja, ka "tiešām sniedzis šādu interviju, tomēr nav zinājis, kur tā tiks publicēta". "Žurnāliste, ar kuru esmu runājis vairākas reizes - agrāk viņa pārstāvēja žurnālu "Lilit" - piezvanīja un vēlējās noskaidrot manu viedokli par jauno ministri. Sarunājām tikšanos pa ceļam uz universitāti," rakstiski Jauns.lv skaidroja Kūtris.