112
2024. gada 29. jūnijs, 12:42

Ugunsgrēks bīstamo atkritumu apsaimniekotāja teritorjā; vides dienests komentē piesārņojuma izplatīšanās riskus

Jauns.lv

29. jūnija rītā VUGD saņēma izsaukumu uz bīstamo atkritumu apsaimniekotāja SIA "Corvus Company" teritoriju, kur izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Savu viedokli par iespējamo ugunsgrēka ietekmi uz vides piesārņojumu sniedzis arī Valsts vides dienests (VVD).

Lai arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) ziņots, ka ugunsgrēks izcēlies autoservisā, VVD precizē, ka notikušais saistīts ar bīstamo atkritumu apsaimniekotāju SIA "Corvus Company". Saņemot informāciju par degšanu bīstamo atkritumu apsaimniekotāja teritorijā, VVD, operatīvi reaģējot uz situāciju, devās apsekot objektu, lai novērtētu ietekmi uz vidi.

Pēc sākotnējās informācijas, objektā dega eļļas, dažādi šķīdinātāji un citi materiāli. VVD informē, ka vides piesārņojuma izplatīšanās ir ierobežota, neļaujot tam nonākt notekūdeņu sistēmā, tajā skaitā nepieļaujot vielu nonākšanu Daugavā.

foto: Ekrānuzņēmums
Pēc sākotnējās informācijas, objektā dega eļļas, dažādi šķīdinātāji un citi materiāli.

"Corvus Company" sadarbojas un strādā pie piesārņojuma novēršanas. Piesārņojums ir lokāls, un plašāka izplatīšanās nav paredzama.

Vienlaikus VVD norāda, ka, kaut arī tiek veikti ūdeņu un noplūdušo atkritumu savākšana ar papildu atsūknēšanu, paredzams, ka teritorijā būs nepieciešami piesārņojuma izpētes darbi, pēc kuriem varēs izdarīt secinājumus par sanācijas nepieciešamību.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Corvus Company" pieder Eduardam un Andrejam Jurčenko. Uzņēmuma apgrozījums pērn ir bijis 2,318 miljoni eiro, bet peļņa 41 750 eiro.

Jau ziņots, ka šorīt pulksten 5:51 ugunsdzēsēji steidzās uz Daugavgrīvas šoseju Rīgā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, ugunsgrēks izcēlies autoservisā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg mucas, atkritumi un eļļa 650 kvadrātmetru platībā, kā arī divstāvu ēka ar ofisa telpām 500 kvadrātmetru un garāža 150 kvadrātmetru platībā.