foto: Ilmars Znotins/Valsts prezidenta kanceleja
Kas tika celts galdā Spānijas karalim Felipem VI vizītē Rīgā?
Politika
2024. gada 28. jūnijs, 07:45

Kas tika celts galdā Spānijas karalim Felipem VI vizītē Rīgā?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Latvijā 25. jūnijā oficiālā vizītē ieradās Spānijas karalis Felipe VI. Par to, kas viesim tika celts galdā, viesojoties Latvijā, informē Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.

Gada griezumā oficiālās vizītēs Latvijā ierodas vidēji divas līdz četras augstākās ārvalstu amatpersonas – valstu vadītāji. Oficiālās pusdienas vai vakariņas ir neatņemama vizīšu programmas daļa, ko nodrošina uzņemošā valsts. Saskaņā ar valsts protokolāro praksi, uzņemošā valsts oficiālajās pusdienās vai vakariņās pasniedz ēdienus, kas sastāv no sezonāliem produktiem un ēdienu gatavošanas tradīcijām. Tāpat tiek ņemtas vērā viesu norādes attiecībā uz diētas vai veselības ierobežojumiem.

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča rīkotajās oficiālajās pusdienās Rīgas pilī par godu Viņa Majestātes Spānijas karaļa Felipes VI oficiālajai vizītei Latvijas Republikā šī gada 25. jūnijā pusdienu mielastu nodrošināja SIA “Ciambella” (restorāns “Kaļķu vārti”).

Latvijā ieradies Spānijas karalis

Latvijā šodien oficiālā vizītē ieradies Spānijas karalis Felipe VI, informē Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

gallery icon
18

Pakalpojuma sniedzējs tika izvēlēts iepirkuma procesā, oficiālās pusdienas plānojot 40 personām. Vidēji ēdināšanas pakalpojumi uz vienu personu sastādīja 120 eiro (+ PVN) ar sekojošu ēdienkarti:

Uzkoda

Līcīšu kazas siera un cukīnī terīne ar lauku zaļumiem, tomātu ievārījumu un dzeltenās paprikas gēlu;

Pamatēdiens

Cepta zandarta fileja ar jauno kartupeļu gratēnu, ziedkāpostu biezeni, garšaugos marinētiem sparģeļiem un diļļu-foreles ikru mērci vai cepta brieža karbonāde ar jauno kartupeļu gratēnu, ziedkāpostu biezeni, garšaugos marinētiem sparģeļiem un kadiķogu mērci;

Deserts

Baltās šokolādes-jogurta muss ar zemeņu gēlu, meža zemeņu sorbetu un vasaras ogām.

Dzērieni

Oficiālajās pusdienās viesiem tika piedāvāts baltvīns, sarkanvīns, tēja, kafija, bezalkoholiskais dzirkstošais vīns.

foto: Ilmars Znotins/Valsts prezidenta kanceleja
foto: Ilmars Znotins/Valsts prezidenta kanceleja