Balvu ceremonija "Baltic Awards" notiks 2025. gadā
foto: Shutterstock
Kultūra
2024. gada 24. jūnijā, 17:51

Balvu ceremonija "Baltic Awards" notiks 2025. gadā

Kultūras nodaļa

Jauns.lv/LETA

Baltijas Balvas/Baltic Awards" par ieguldījumu mākslas, zinātnes un arhitektūras attīstībā apbalvošanas ceremonija pārcelta uz 2025. gadu, informēja balvas organizatori "Ineses Galantes fonds".

Balvu ceremonija "Baltic Awards" notiks 2025. gadā...

Jaunās "Baltijas Balvas/Baltic Awards" apbalvošanas ceremonijai bija jānotiek šovasar no 15. līdz 17. augustam, bet organizatori informē par apbalvošanas ceremonijas un mūzikas pasākumu pārcelšanu uz 2025. gadu. Pirmā "Baltijas balva/Baltic Awards" notiks 2025.gadā, tajos pat datumos - no 15. līdz 17.augustam. Iepriekš nopirktās biļetes var nodot atbilstoši noteikumiem, rakstot "Biļešu paradīzei". Tāpat visas biļetes ir derīgas pasākumam, kas notiks 2025.gadā.

"Baltijas Balvas/Baltic Awards" ģenerālproducente Diāna Galante informē, ka, gatavojot pirmo "Baltijas Balvu/Baltic Awards", saņemts negaidīti daudz atsauksmju no partneriem un dalībniekiem. Projekts tika uztverts ar lielu entuziasmu. "Ineses Galantes fonds" saņēma ļoti daudz priekšlikumu, ideju par papildu "Baltijas Balvu/Baltic Awards" ietvaros stratēģisķi svarīgiem un nepieciešamiem notikumiem. 

Novērtējot projekta starptautisko mērogu un apzinoties jaunās iespējas, "Ineses Galantes fonds" kā organizators ir secinājis, ka šiem plāniem ir nepieciešams papildu laiks īstenošanai. "Ineses Galantes fonds" ir pieņēmis lēmumu 2024. gada pasākumu pārcelt uz 2025. gada vasaru, bet projekta ietvaros pirms vasarā iecerētās apbalvošanas ceremonijas norisināsies papildu pasākumi.

"Baltijas Balva/Baltic Awards" ir jauns "Ineses Galantes fonda" projekts, kas top sadarbībā ar trīs Baltijas valstu sabiedriskajām un izglītības organizācijām, profesionālajām asociācijām un diplomātiskajiem pārstāvjiem. Apbalvojums tiks pasniegts izciliem Baltijas valstu pārstāvjiem par ieguldījumu mākslas, zinātnes un arhitektūras jomā, izceļot reģiona nozīmīgumu Eiropas līmenī. Balva kļūs par starptautisku notikumu, kas katru gadu norisināsies Rīgā un Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē vairāku dienu garumā.

Apbalvojumi katru gadu rotēs starp valstīm, 2025. gadā "Baltijas Balva/Baltic Awards" tiks pasniegta Lietuvas pārstāvim par nozīmīgu ieguldījumu zinātnē, Latvijas pārstāvim - par nozīmīgu ieguldījumu mākslā un mūzikā, Igaunijas pārstāvim - par nozīmīgu ieguldījumu arhitektūrā. Tiks pasniegta arī "Grand Prix" par mūža ieguldījumu viņu nozares attīstībā.

Nominantus katrā valstī izvēlēsies konkrētās jomas profesionāļi un nozaru asociācijas. Ikviens pretendents tiek vērtēts, pamatojoties uz viņa ieguldījuma nozīmīgumu, inovāciju un rezonējošo ietekmi Baltijas un Eiropas kontekstā.

Uzvarētājus noteiks "Baltijas Balvu/Baltic Awards" ekspertu komiteja, kurā sastāvā jau ir bijusī Latvijas prezidente, politiķe un sabiedriskā darbiniece Vaira Vīķe-Freiberga, bijušais Latvijas prezidents, politiķis Valdis Zatlers, bijušais Igaunijas prezidents, politiķis Tomass Hendriks Ilvess, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ivars Kalviņš, Lietuvas Zinātņu akadēmijas prezidents Jūrs Banis, komponists Pēteris Vasks, žurnālists, "Radio SWH" valdes priekšsēdētājs, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Jānis Šipkēvics, atlases komitejas ģenerālsekretārs, "Rödl & Partner" vadošais partneris Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs Jenss Kristians Pastille, bijušās Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas bijušais padomnieks ekonomikas jauntājumos Sols Normans Bukingolts un citi ietekmīgi Baltijas valstu sabiedriskās, kultūras un biznesa jomas pārstāvji. Komitejas priekšsēdētāja ir fonda dibinātāja, operas soliste Inese Galante.