foto: "Civilās aviācijas aģentūra"
Lidmašīnas avārijas nosēšanās netālu no Rīgas lidostas: zināms vairāk par notikušā apstākļiem
112
2024. gada 19. jūnijs, 15:56

Lidmašīnas avārijas nosēšanās netālu no Rīgas lidostas: zināms vairāk par notikušā apstākļiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Aptuveni četrus kilometrus no Rīgas lidostas no radariem šodien pazuda vispārējās aviācijas lidaparāts. Pilots ziņoja par tehniskām problēmām un veica avārijas nosēšanos, informēja "Civilās aviācijas aģentūra".

Tagad noskaidrots, ka avārijas nosēšanos pilots veicis sliktās redzamības dēļ. "Lielākā daļa izpletņlēcēju paspēja izlēkt no lidmašīnas, jo viņiem pasliktinājās laikapstākļi. Redzamība samazinājās līdz tādai pakāpei, ka vairs nevarēja saskatīt ne skrejceļu, ne zemi," Latvijas Televīzijai skaidroja "Civilās aviācijas aģentūra" (CAA) direktors Māris Gorodcovs.

Lidmašīna sākotnēji devās uz rezerves lidlauku Rīgā, tomēr līdz tam netika, tāpēc pilots veica ārkārtas nosēšanos laukā Imantas mikrorajonā.

CAA pārstāvis Aivis Vincevs LTV apstiprināja, ka lidaparāts nav sasniedzis lidlauku degvielas trūkuma dēļ.

Pilotam traumu nav, viņš šobrīd sniedz liecības un paskaidrojumus, norādīja Gorodcovs, vēsta portāls "Lsm.lv".

Pēc Rīgas lidostas gaisa satiksmes dispečeru un lidmašīnas pilota sarunas noprotams, ka lidmašīnai beidzās degviela un pilots informējis par nepieciešamību veikt ārkārtas nosēšanos.

Jauns.lv iepriekš vēstīja, ka aptuveni četrus kilometrus no Rīgas lidostas no radariem ir pazudis vispārējās aviācijas lidaparāts.

Ir zināms, ka pilots ir Latvijas valstspiederīgais, bet cietušais pasažieris - Lietuvas valstspiederīgais. Lidaparāts veica izpletņlēkšanas manevru Limbažos un laikapstākļu dēļ devās uz rezerves lidlauku Rīgā. Pasažieris nogādāts ārstniecības iestādē.

Savukārt Rīgas lidostas publiskotā informācija liecina, ka saistībā ar to, ka Rīgas lidostas ugunsdzēsības brigāde ir devusies palīdzēt uz nesen notikušā aviācijas negadījuma vietu, lidostas skrejceļš pašlaik ir slēgts un lidojumi nenotiek.

Pasažierus, kuru lidojumi aizkavēsies, lidosta aicināja sazināties ar aviokompānijām.