Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
FOTO: netālu no Rīgas lidostas lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos; ir cietušais
foto: "Civilās aviācijas aģentūra"
Pilots veicis ārkārtas nosēšanos uz lauka.
Sabiedrība

FOTO: netālu no Rīgas lidostas lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos; ir cietušais

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Aptuveni četrus kilometrus no Rīgas lidostas no radariem ir pazudis vispārējās aviācijas lidaparāts, liecina Civilās aviācijas aģentūras (CAA) publiskotā informācija.

FOTO: netālu no Rīgas lidostas lidmašīna veikusi a...

CAA norāda, ka pilots ziņoja par par tehniskām problēmām un veica avārijas nosēšanos. Notikuma vietā patlaban strādā glābšanas dienesti.

Savukārt Rīgas lidostas publiskotā informācija liecina, ka saistībā ar to, ka Rīgas lidostas ugunsdzēsības brigāde ir devusies palīdzēt uz nesen notikušā aviācijas negadījuma vietu, lidostas skrejceļš pašlaik ir slēgts un lidojumi nenotiek.

Pasažierus, kuru lidojumi aizkavēsies, lidosta aicina sazināties ar aviokompānijām.

CAA pārstāvis Aivis Vincevs norādīja, ka notikums noticis tikko un pagaidām vairāk informācijas CAA nevar sniegt. Lidostā strādā avārijas dienests un arī CAA dodas uz notikuma vietu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir saņēmis informāciju no CAA par lidaparāta pazušanu un šobrīd veic lidaparāta meklēšanas darbus.

Vietnes "Flightradar24" liecina, ka šobrīd netālu no Rīgas lidostas riņķo divas pasažieru lidmašīnas - Īrijas zemo cenu lidsabiedrības "Ryanair" lidmašīna, kura bija ceļā no Dublinas uz Rīgu un Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna, kura bija ceļā no Vīnes uz Rīgu.

Notikuma vietā šobrīd strādā arī trīs mediķu brigādes, tostarp arī ārsta speciālista brigāde, skaidro Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Šobrīd ir zināms, ka pilots veicis ārkārtas nosēšanos uz lauka. Zināms, ka viena persona cietusi, bet pilots nav cietus. Dienesti un Civilās aviācijas pārstāvji strādā notikuma vietā, informē Civilās aviācijas aģentūra.

Ir zināms, ka pilots ir Latvijas valstspiederīgais, bet cietušais pasažieris - Lietuvas valstspiederīgais. Lidaparāts veica izpletņlēkšanas manevru Limbažos un laikapstākļu dēļ devās uz rezerves lidlauku Rīgā. Pasažieris nogādāts ārstniecības iestādē.