FOTO, VIDEO: kas uz galda un kam jestrākais prāts. Ieskatāmies, kā partijas atzīmēja Eiroparlamenta vēlēšanas
foto: Juris Rozenbergs
Vislielākais dzīvesprieks un jautrība noteikti bija "Kustības Par!" pasākumā Vecrīgā.
Sabiedrība

FOTO, VIDEO: kas uz galda un kam jestrākais prāts. Ieskatāmies, kā partijas atzīmēja Eiroparlamenta vēlēšanas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

8. jūnijā Latvijā notika Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, kurās piedalījās vien nedaudz vairāk par trešdaļu vēlētāju. Neraugoties uz to, ka oficiālie rezultāti, visticamāk, būs zināmi vien naktī uz pirmdienu, liela daļa politisko spēku bija sarīkojuši savas svinības. Kādam galdi bija bagātīgāk klāti citam tukšāki.

FOTO, VIDEO: kas uz galda un kam jestrākais prāts....

Pie daļas no politiskajiem spēkiem paviesojās arī portāls Jauns.lv un ieskatījās, cik liela dzīvība kūsā viņu ballītēs un pārmija dažus vārdus ar partiju līderiem.

Savās mājās

Vairums politisko spēku sanākšanai bija izvēlējušies kādas saviesības telpas - restorānus vai viesnīcu zāles, bet vieni no potenciālajiem vēlēšanu līderiem "Jaunā Vienotība" svinības sarīkoja pašu birojā Vecrīgā.

"Jaunās Vienotības" pēcvēlēšanu ballīte "Vienotības" birojā

"Jaunās Vienotības" pēcvēlēšanu ballīte "Vienotības" birojā.

Neraugoties uz pēdējo aptauju rezultātiem, paši "Jaunās Vienotības" pārstāvji komentāros runā par trim vietām (no deviņām) nākamajam Eiroparlamenta sasaukumā. Redzēsim, cik tas būs tuvu patiesībai. Pēdējo Saeimas vēlēšanu uzvarētāji pasākumam piegāja ļoti formāli un profesionāli.

Viesojoties "Jaunās Vienotības" birojā, Jauns.lv aprunājās arī ar vienu no partijas līderēm pašreizējo Eiroparlamenta deputāti Sandru Kalnieti, kura pauda gandarījumu, ka šajās vēlēšanās uz Briseli pošas arī maz pieredzējuši politiķi.

"Nacionāļi" nespēj apēst

Citi no vēlēšanu galvenajiem favorītiem "Nacionālā apvienība", kas arī nekautrējas runāt par trim vietām Eiroparlamentā (un aptauju rezultāti šādu scenāriju varētu arī pieļaut), izvēlējās svinēt Vecrīgas krodziņā "Garāža". Tik kupls apmeklētāju pulks kā konkurentiem uz pasākumu nebija ieradies, ko apliecina arī ēdienu pārpilnība uz uzkodu galda. Šķiet, ka nacionāļi ne mirkli neatpūšas, jo visu laiku tikai sarunas, sarunas, sarunas...

"Nacionālās apvienības" pēcvēlēšanu ballīte bārā "Garāža".

"Nacionālās apvienības" pēcvēlēšanu ballīte bārā "Garāža"

"Nacionālās apvienības" pēcvēlēšanu ballīte bārā "Garāža".

Pie "Garāžas" portāls Jauns.lv uz sarunu aicināja Rihardu Kolu, kurš padalījās ar savu viedokli par vēlēšanu gaitu, vēlētāju motivācijas trūkumu doties uz iecirkņiem un jaunajām vēsmām Latvijas politikā.

Deju karaļi

"Kustība Par!" galveno favorītu pulkam netika pieskaitīta, bet viņu ballītē noteikti bija vislielākā enerģija. Vecrīgas kafejnīca "Spināti un sviests" bija pārtapusi par īstu deju zāli. Kas smagi strādā, tie arī kārtīgi atpūšas.

"Kustības Par!" pēcvēlēšanu ballīte kafejnīcā "Spināti un sviests".

"Kustības Par!" pēcvēlēšanu ballīte kafejnīcā "Spināti un sviests"

"Kustības Par!" pēcvēlēšanu ballīte kafejnīcā "Spināti un sviests".

Pēc deju grīdas iekarošanas Portāls Jauns.lv uz sarunu aicināja vienu no "paristu" līderēm Lindu Curiku, kura pauda savu viedokli par iespējamiem soļiem, kā celt Eiropas Paralmenta vēlēšanu apmeklētību.

Pie televizora

Vēl viens politiskais spēks, kas noteikti cer uz iekļūšanu Eiroparlamentā, ir “Apvienotais saraksts”. Viņi vēlēšanu vakaru aizvadīja Vecrīgas viesnīcā "Hotel Pullman Riga Old Town" turklāt vairums klātesošo uzmanīgi sekoja līdzi Latvijas Televīzijas veidotajam vēlēšanu speciālizaidumam. Varbūt vajadzēja ietaupīt uz telpu īri, bet uzsvaru likt uz vairāk televizoriem?

 "Apvienotā saraksta" pēcvēlēšanu ballīte viesnīcā "Hotel Pullman Riga Old Town".

"Apvienotā saraksta" pēcvēlēšanu ballīte viesnīcā "Hotel Pullman Riga Old Town"

"Apvienotā saraksta" pēcvēlēšanu ballīte viesnīcā "Hotel Pullman Riga Old Town".

Vai diēta?

"Latvija pirmajā vietā" savas svinības rīkoja vietā atbilstoši partijas nosaukumam - viesnīcā "Latvija" jeb "Radisson Blu Latvija". Dažu ietekmīgu uzņēmēju pārstāvētais politiskais spēks galdu klājumā bija ļoti askētisks - tikai ūdens ar citronu. Cerēsim, ka atnākušie tomēr nepalika ar tukšiem vēderiem.

Ar ēdieniem neniekojas

Varbūt nokavējām, varbūt ne, bet "Latvijas attīstībai" svinīgais pasākums notika bez izēšanās. "Osīrisa" telpās klātesošajiem vīna glāze bija visai ierasts komunikāciju uzlabojošs rīks, bet no gastronomiskām izvirtībām ne miņas.

Partijas līderis Vjačeslavs Dombrovskis portālam Jauns.lv pastāstīja, ka vēlētāju zemā aktivitātēm diemžēl esot bijusi likumsakarīga.

Bez kruasāniem

Tikmēr "Progresīvo" ballīte norisinājās kultūrvietā "1983", kas atrodas Vagonu ielā. Viss ļoti mierīgi un solīdi. Mūsu klātbūtnē nevienam nevajadzēja runāt par kruasāniem - tieši tāds bija šī pasākuma drošības vārds, ja rastos, kāds problēmas.

Jauns.lv jau vēstīja, ka ka vēlēšanās nobalsojuši 520 465 vēlētāji jeb 33,77% no kopējā balsstiesīgo iedzīvotāju skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.