Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
 11. Novembra krastmalā lieliskā atmosfērā aizvadīts tradīcijām bagātais “Toyota” Rīgas velomaratons, kurā četrās dažādās distancēs piedalījās vairāk nekā 2500 braukt gribētāju, tostarp Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

2024. gada Rīgas velomaratonā uz starta stājas divarpus tūkstoši velobraucēju

11. Novembra krastmalā lieliskā atmosfērā aizvadīts tradīcijām bagātais “Toyota” Rīgas velomaratons, kurā četrās dažādās distancēs piedalījās vairāk nekā 2500 braukt ...

Sabiedrība

"Rīgas velomaratonā cīnījos par godpilno pēdējo vietu, zaudēju." Rinkēvičs par dalību sacensībās

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Svētdien, 2. jūnijā, Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs kopā ar vairāk nekā 1000 velobraucējiem piedalījās "Toyota” Rīgas velomaratonā un pēc pasākuma paudis sajūtas par dalību tajā.

"Rīgas velomaratonā cīnījos par godpilno pēdējo vi...

Savā sociālajā tīkla platformā “X” kontā prezidents izlika komisku ierakstu, kur paziņo, ka velomaratonā zaudējis cīņā par pēdējās vietas iegūšanu un, iespējams, savu vēlamo rezultātu sasniegs kādu citu reizi. Zem ieraksta daļa soctīkla lietotāju izteikusi prezidentam līdzjūtību, sakot, ka nākamgad prezidentam tas noteikti izdosies. Pa kādam ieteica vēl vairāk patrenēties un uzmundrināja, sakot, ka visvarīgākais nav uzvara, bet gan dalība maratonā.

Kādam radās ziņkārība vai prezidentam blakām brauca arī viņa miesassargi, uz ko Rinkēvičs atbildēja - brauca gan, bet viņš viņiem esot “maisījies pa kājām” un bez viņa klātbūtnes miesassargi būtu sasnieguši daudz labākus rezultātus. Rinkēvičs ierindojās 811 vietā.

64 kilometru garajā distancē piedalījās dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas. Uzvaru guva Latvijas U23 čempions Pauls Rubenis, uz reiz ar viņu finišēja arī Aivaras Mikutis. Trešo vietu ieguva Kristers Ansons.

Labāko sešiniekā iekļuva Alekss Krasts, Artjoms Kosters un Andrē Ross (visi “Ampler Tartu 2024”), igauniete Elizabete Ebrasa, kurai sekoja divas “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” komandas braucējas - Madara Āboma un Evelīna Ermane - Marčenko.

32 kilometru garā Tautas brauciena distancē piedalījās 1000 braucēju. Pirmo vietu ieguva jaunais “RRS” pārstāvis Klāvs Milčs. Otro vietu ieguva Arvils Vikštrems (“Velo+ Bottari Baltic”), bet trešajā vietā “MSĢ/ RK Liepāja” velobraucējs Markuss Lagzdiņš. 

Starp sievietiem dubultuzvaru ieguvu Ukrainas sportistes. Pirmā Olga Dehiatora, bet otrā Jūlija Ņilova. Labāko trijnieku noslēdza Dace Minikoviča no “Latvian Cycling girls”. Komandu vērtējumā uzvarēja “MSĢ”, kam sekoja “RRS” un “Velo+ Bottari Baltic” komanda.

 “Maxima” ģimeņu braucienā balvas saņēma sportisti ar interesantiem tērpiem, ekskluzīvākiem velosipēdiem, kā arī vecākie dalībnieki un kuplākie kolektīvi.