Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Māmiņa ceļ trauksmi - Imantā parādījies pedofils
foto: Pixaby.com
Ilustratīvs attēls.
112

Māmiņa ceļ trauksmi - Imantā parādījies pedofils

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Ar kādu satraucošu vēsti dalījusies mazas meitas māmiņa Paula - otrdien, 28. maijā, braucot ar 1. tramvaju uz Imantu, viņas ratos gulošo meitiņu sācis nepiedienīgi fotografēt kāds iereibis vīrietis. Likumsargi norāda, ka pret šo gadījumu attiecas ļoti nopietni.

Māmiņa ceļ trauksmi - Imantā parādījies pedofils...

"Otrdien braucot ar 1 tramvaju uz Imantu satiku kādu pretīgu nezvēru. Viņš sēdēja metru no mums, bet meita sēdēja ratos pretī viņam. Meitai kleita bija nedaudz atsegusies un viņai varēja redzēt pamperu. Sāku to kārtot un pamanīju, ka vīrietis prert meitu ir pagriezis telefonu un no lejas viņu filmē, pie sevis kaut ko murminot," norāda māmiņa.

"Sākumā likās, ka man rādās, bet viņš nekaunīgi sāka meitu filmēt no visādiem rakursiem. Es sāku kliegt - "Ar kādām tiesībām filmē manu bērnu?". Viņš pavērsa kameru pret mani un sāka smieties. Es sāku histēriski kliegt, bet viņš atrunājās norādot, ka filmē kokus. Bet logs nav tik zemu un vienīgo, ko no tāda rakursa var iemūžināt ir mana meita!!!"

"Pieprasīju viņam parādīt galeriju, bet viņš sāka mani necenzētiem vārdiem apsaukāt. Es draudēju izsaukt policiju, uz ko viņš atbildēja, ka "viņam pohuj". Tajā brīdī man izlādējās telefons, tādēļ nevarēju varmāku ne nofotografēt, ne izsaukt policiju. Turpināju viņam pieprasīt man parādīt safotografēto materiālu, un tad viņš man sejā iemeta savu telefonu. Pēc tam piecēlās un jau grasījās man sist. Bet kāda cita sieviete sāka uz viņu kliegt, tādēļ viņš piegāja pie durvīm un izskrēja ārā."

"Tajā brīdī es sāku stipri raudāt - par meitu un apkārtējo vienaldzību. Tikai viena sieviete mani aizstāvēja. Mammītes, lūdzu esiet uzmanīgas un uzturieties vietās, kur apkārt ir daudz cilvēku. Pēc notikušā jutos sagrauta. Paldies sievietei, kura mani apskāva, kad raudāju," pārdzīvojumos dalās Paula.

Arī Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska norāda, ka 29. maijā, Valsts policijas Rīgas Pārdaugavas pārvaldē ir saņemts iesniegums par šo gadījumu un uzsākta materiāla pārbaude, lai noskaidrotu minētā vīrieša identitāti.

Viņa norāda, ka "policija pret šādu informāciju attiecas nopietni un šādās situācijās aicina iedzīvotājus nekavējoties zvanīt policijai pa tālruņa numuru 112, lai likumsargi var uzreiz reaģēt un noskaidrot lietas apstākļus un iesaistītās personas".

Amatpersona skaidro, ka arī iepriekš, kad policija saņēmusi informāciju par līdzīgiem gadījumiem, ir skaidrotas personas, tomēr apdraudējums nav konstatēts.