Divas kundzes no Tukuma sasniedz dzīves otro gadu simteni
foto: no privātā arhīva
Novadu ziņas
2024. gada 24. maijā, 14:09

Divas kundzes no Tukuma sasniedz dzīves otro gadu simteni

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Tukuma pusē vēl divas dāmas nosvinējušas nozīmīgas jubilejas – 100. un 101. dzimšanas dienu.

Divas kundzes no Tukuma sasniedz dzīves otro gadu ...

Hermīne Frīdenberga

17. maijā savu skaisto 100. dzimšanas dienu svinēja Tukuma novadniece Hermīne Frīdenberga. Hermīni apaļajā jubilejā sveica arī Tukuma novada domes priekšsēdētājs Gundars Važa un Tukuma novada sociālā dienesta Kopienas darba nodaļas vadītāja Marita Dērica.

Pašvaldības pārstāvji, vēlot daudz laimes un labu veselību, pasniedza ziedus un naudas dāvanu.

Aprunājoties ar jubilāri uzzinājām, ka Hermīne lepojas ar savu ģimeni, lasa grāmatas, skatās filmas un, kā sacīja viņas meita, mamma pirms trim gadiem pat esot vēl adījusi.

Hermīnei vārdu piedzimstot devusi viņas krustmāte. Jubilāre priecājas, ka viņas vārds ir rets un skanīgs. Tagad Hermīne dzīvo Kandavā pie meitas un znota, ir dzīvespriecīga.

Tukuma novada pašvaldība vēl jubilārei arī turpmāk saglabāt dzīvesprieku, možu prātu, veselību un tuvinieku mīlestību! 

Ņina Kapeļkina

Gluži kā pērn, 18. maijā sirsnīgā ģimenes lokā savu 101. dzimšanas dienu sagaidīja tukumniece Ņina Kapeļkina. Pēc lielo svētku atzīmēšanas kundzi devās sveikt Tukuma novada pašvaldības izpilddirektora vietniece Baiba Pļaviņa un Sociālā dienesta vadītāja Ina Balgalve.

Lai gan gadi par sevi liek manīt, tas neattur Ņinu no aktīvas komunikācijas ar saviem mīļajiem. Kundze aktīvi seko līdzi gan Latvijā, gan pasaulē notiekošajam, pašai gan nelasot, bet klausoties radinieku lasīto.

Lielu prieku ikdienā sagādā mūzikas klausīšanās. Ņina pavisam atmaigst, kad pie viņas ciemojas astoņgadīgais mazmazdēls – šīs esot ļoti gaidītas un mīļas dienas.

Kundzes atmiņa vēl aizvien ir fenomenāla, kas tuviniekos raisa lielu izbrīnu. Atcerēties ģimenes locekļu, draugu un kaimiņu dzimšanas dienas, vārdadienas, kā arī nosaukt telefona numurus no galvas esot tīrais nieks!

Novēlām turpināt iedvesmot apkārtējos ar savu izturību, labestību un mācībām, kas apgūtas dodoties cauri dzīves līkločiem. Vēlam jubilārei arī turpmāk stipru veselību, enerģiju un daudz skaistu, laimes piepildītu mirkļu!

Tēmas