foto: no publicitātes materiāliem
Ar krāšņu programmu šajās brīvdienās atzīmēs Gaujas svētkus Ādažos
Novadu ziņas
2024. gada 23. maijs, 12:06

Ar krāšņu programmu šajās brīvdienās atzīmēs Gaujas svētkus Ādažos

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

25. maijā norisināsies tradicionālie Gaujas svētki Ādažos ar plašu kultūras, sporta un izklaides programmu visām paaudzēm un mērķauditorijām Svētki sāksies ar tirdziņu, kam sekos vērienīgs svētku gājiens ar iestāžu, uzņēmumu, kolektīvu, mājražotāju, amatnieku, sporta klubu un citu organizāciju dalību.

Par pasākuma vadīšanu rūpēsies Egons Reiters, Artūrs Breidaks, Iveta Kalniņa, Māris Grigalis un Jānis Romanovskis. Līgo laukumā uz kantrī skatuves uzstāsies Ādažu bērnu popgrupa "Rakari", hiphopa deju studija "Twin Hip Hop Crew", grupas "Zelta kniede", "Klaidonis" un "Sestā jūdze", norisināsies arī Latvijas līnijdeju festivāls. Savukārt vakara programmu uz lielās skatuves atklās ar  koncertprogrammu "Ričijs Rū 2: ceļojums uz Āfriku", uzstāsies arī Ivo Fomins ar grupu, Ingus Ulmanis un "Lādezers", "Sudden Lights", Fiņķis un Patrisha. Paredzēts arī multimediāls šovs "Pilsēta gaismās", piedaloties Andžejam Graudam un draugiem – Jānim Aišpuram, Aijai Andrejevai, Kažam, Normundam Pauniņam un citiem viesiem.

Notiks arī Nacionālo Bruņoto spēku un sabiedroto militārās tehnikas demonstrēšana, kā arī sporta aktivitātes – ielu basketbols, skūterfrīstails, virvju un kartingu trases, ūdensmotociklu paraugdemonstrējumi, dronu sacensības u.c.

Gaujas svētki Ādažos ir grandiozākais, spilgtākais, krāšņākais un arī gaidītākais gada notikums Ādažu novadā kopš 2010.gada.

Svētki top par godu mūsu cilvēkiem – ādažniekiem un viesiem, kurus vieno mūsu skaistā upe – Gauja. Svētku simbols – Gaujas tilts – savieno Ādažus un Kadagu un arī cilvēkus, kā tilts no krasta uz krastu, no sirds uz sirdi.

Ar katru gadu svētki kļūst vērienīgāki, ko var noteikt pēc apmeklētāju skaita (2019.gadā ~ 30 000, 2015.gadā ~ 12 000). Pateicoties plašajai diennakts kultūras un izklaides programmai, ikviens svētku apmeklētājs rod sajūtu, ka ir ‘’savējais’’, jo ir piedomāts par katru gan mazu, gan lielu.

Svētkus ar Ādažu novada pašvaldības atbalstu organizē Ādažu novada kultūras centrs.

Gaujas svētku Ādažos CENTRĀLĀS SKATUVES norises laiki:

13.10 NATURAL INTELLIGENCE
14.50 MARCH
16.30 Krista Evandželīna
16.45 Kamilla
17.00 AMFORA
19.00 RIČIJS RŪ 2 “Ceļojums uz Āfriku”
20.00 IVO FOMINS un grupa
21.15 Ingus Ulmanis un LĀDEZERS
22.30 SUDDEN LIGHTS
23.45 Andžeja Grauda šovs "PILSĒTA GAISMĀS"
Piedalās: Aija Andrejeva, Kārlis Būmeisters, Jānis Aišpurs, Māra Upmane-Holšteine,
Drumline Latvia un citi.
01.00 FIŅĶIS
02.00 DJ Neret