foto: ekrānuzņēmums no Facebook.com
Aleksandrs Sokolovs paziņo, ka iznīcinājis visus savus darbus un beidz fotogrāfa karjeru
Bijušais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs
Slavenības
2024. gada 15. jūnijs, 19:55

Aleksandrs Sokolovs paziņo, ka iznīcinājis visus savus darbus un beidz fotogrāfa karjeru

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Ar skaļu paziņojumu savā "Facebook" profilā nācis klajā skandalozais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs - viņš izbeidz savu karjeru un ir izdzēsis visus savus pēdējo desmitgažu darbus.

Labdien, esmu fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs. Nē... Stop. Bijušais fotogrāfs…

Tā sociālajā tīmeklī “Facebook” raksta noprotami bijušais fotogrāfs. Savā dvēseles kliedzienā mākslinieks stāsta par to, kā nonācis līdz fotogrāfa karjerai, jau kopš 11. klases sadarbojoties ar modes žurnāliem, mācībām Milānā, darbu dažādos žurnālos un reklāmas aģentūrās.

Aleksandrs Sokolovs daudz mācās un nobāzējas Rīgā, izveido savu studiju un paver jaunu šķautni karjerā - individuālās fotosesijas, kas vēlāk attīstās kā erotiska fotogrāfija, ar ko arī fotogrāfs kļūst atpazīstams visvairāk.

Aleksandra Sokolova populārākās fotogrāfijas

gallery icon
14

Mākslinieks (vai šobrīd jau “bijušais” mākslinieks) tieši startu erotiskajā fotogrāfijā un kailfoto žanrā sauc par “beigu sākumu”. Tajā pašā laikā tas esot arī bijis visradošākais periods viņa dzīvē, kura laikā radušies viskošākie un radikālākie mākslinieciskie iznācieni.

Mēģināju izdomāt pēc iespējas trakākus un perversākus projektus. Rezultātu, gan bildes, gan aprakstu, esmu pats sūtījis visiem lielākajiem ziņu portāliem. Žurnālistiem tāda shēma ļoti patika. Nevajadzēja pašiem neko rakstīt un domāt - jo viņi saņēma no manis pilnīgi gatavu publikāciju. Pie tam, tautai tas viss ļoti interesēja un reitingi bija lielāki nekā hokejam.Es paliku par Latvijā viennozīmīgi vispopulārāko fotogrāfu. Eļļu ugunī pielēja arī tas, ka mani aktīvi aicināja uz televīziju. Es piedalījos šovos un tad sapratu, ka arī pats varu izveidot savu šovu. Tā radās TV6 šovs - "Sokolovs par seksu". A par ko vēl? Mans tēls ir neatdalāmi saistīts ar seksu un erotiku. "Skandalozais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs"! Toreiz man bija svētā pārliecība, ka tas viss ir forši un pareizi! Es pat lepojos ar sevi...Es ļoti mīlu sievietes. Es vienmēr centos lai, bildes būtu maksimāli foršas, lai pati sieviete būtu apmierināta. Lai viņa justos maksimāli ērti un komfortabli ar mani. Tāpēc pirms fotografēt mēs ilgi runājām, dzērām kafiju un smējāmies.

Izrādās, ka ar to vien nepietiek un fotogrāfam neizdevās panākt, ka visas modeles būtu 100% apmierinātas. Vienmēr bija kaut kāds procents, kas viļas fotogrāfijās vai procesā sadarbībā ar fotogrāfu, kas arī veicināju lērumu nepatīkamu baumu un veidoja fotogrāfa negatīvo tēlu. Citi nozares kolēģi, galvenokārt vīrieši, radīja virkni baumu, kā rezultātā bija arvien vairāk negatīvu komentāru un arvien vairāk spiediena.

Es, protams, tēloju stipru un nelokamu cilvēku. Staigāju ar paceltu galvu un visiem stāstīju, ka mani tas nekā neietekmē un man ir vienalga. Diemžēl ilgi tā nevarēja būt. Pienāca laiks, kad izveidojās neapmierinātu cilvēku kritiskā masa. Man šī negatīva kritiskā masa sakrājas pa 23 gadiem.

Fotogrāfa Aleksandra Sokolova slavenās modeles

gallery icon
26
Šobrid kritiskā masa ir sasniegta. Es vairs neredzu nekādu iespēju turpināt fotogrāfa karjeru. Viss beidzies. Iznīcināju visus savus darbus, arhīvus un projektus.
Paldies visiem, kuri bija ar mani visu šo laiku!

Aleksandrs Sokolovs šovā "Dejo ar zvaigzni 4"

Aleksandrs Sokolovs pārī ar Martu Kalēju šova “Dejo ar zvaigzni 4” pirmajā raidījumā.

gallery icon
23