foto: Facebook/ Siguldas novada pašvaldība
Drīzumā Siguldas svētki un “Saldus novada dienas 2024". Kādas norises paredzētas?
Šogad, no 25. maija līdz 2. jūnijam vienlaicīgi notiks Siguldas svētki un “Saldus novada dienas 2024”.
Kultūra
2024. gada 14. maijs, 18:00

Drīzumā Siguldas svētki un “Saldus novada dienas 2024". Kādas norises paredzētas?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šogad, no 25. maija līdz 2. jūnijam, vienlaicīgi notiks Siguldas svētki un "Saldus novada dienas 2024".

Piedāvājam ieskatīties abu svētku programmās. 

Siguldas svētki

Siguldas svētkos ikviens varēs baudīt mūziku, sporta aktivitātes un ieturēties. Tā kā šogad Siguldas svētki norisināsies Pasaules čempionāta hokejā pusfināla spēļu laikā, pasākuma dalībnieki varēs just līdzi sportistiem.

No plkst. 9 Siguldas tirgū paredzēts Siguldas svētku lieltirgus un “Zum-Zum” radošā darbnīca bērniem.

Plkst. 10.00 uzstāsies Siguldas novada muzikālie kolektīvi, bet no plkst. 12 pie kultūras centra “Siguldas devons” paredzēts novada amatiermākslas kolektīvu sarūpēts koncerts.

Svētku laukumā plkst. 12 sāksies preču zīmes “Radīts Siguldā” svinīgā parāde, kur pirmoreiz aicināti piedalīties arī skolēnu mācību uzņēmumi. Plkst. 13 Siguldas Svētku laukumā izskanēs muzikāla programma ģimenēm ar bērniem - “Kā gurķīts ar dilli saderēja”.

Svētku laukumā uz garšas parādi aicinās Siguldas un Rīgas Gaujas reģiona restorāni, kā arī norisināsies vides izglītības aktivitātes.

Plkst. 18 dzelzceļa stacijas laukumā cilvēki pulcēsies svētku gājienam.

Plkst. 19 svētku gājiens virzīsies pa Pils, Raiņa un Cēsu ielu līdz Svētku laukumam. Tradicionāli svētku gājiens noslēgsies ar kopdziesmu “Zied ievas Siguldā". Pēcāk Svētku laukumā uzstāsies grupas “Citi zēni” un “ Sudden lights”, kā arī hip-hop mākslinieks Fiņķis un citi.

Svētku laikā būs skatāmas vairākas izstādes:

  • kultūras centrā "Siguldas devons" - Rīgas Fotogrāfijas biennāles izstāde "Lai būtu, mums jāsaprot upe";
  • Siguldas Jaunās pils salonā - Ārijas Bērzes izstāde "Papīra būšana";
  • koprades laboratorijās - "Katram savs laiks" JDK “Vizbulīte” 60 gadu jubilejas izstāde.

"Saldus novada dienas 2024"! 

Šā gada 25. maijā visas dienas garumā "Saldus novada dienās Saldus pilsētā notiks sporta pasākumi. Plkst. 12 Vadakstes pagastā sāksies Vadakstes ceriņu dārza svētki, plkst. 15 paredzēta Jaunlutriņu amatierteātra pirmizrāde “Balta vārna melnā krāsā”.

Plkst. 19 Gaiķu pagastā plānota Daumanta Kalniņa un Kaspara Zemīša koncertprogramma “Viens mirklis mūzikā”.

Plkst. 19 Pampāļu kinoteātrī Aija Vītoliņa un Mārcis Auziņš uzstāsies koncertprogrammā “Krustojumi”. Plkst. 19 Brocēnu kultūras centrā būs Gruzijas, Polijas un Saldus deju kolektīvu koncerts, bet šajā pašā laikā Kalnsētas parkā - Oskara Kalpaka laukumā paredzēts svētku gājiens. Pēc tā Kalnsētas parka estrādē. plkst.20.20 sekos Svētku dižkoncerts “Satikšanās” ar amatiermākslas kolektīviem. Uzstāsies arī Ance Krauze, Andris Ērglis, Ieva Sutugova un Artis Robežnieks.

Vakarā no 22 līdz 2 naktī Oskara Kalpaka laukumā paredzēta zaļumballe “Rada savējie”. Tajā muzicēs grupas “Brekšu pekši”, “Bukte”, “Brāļi Jurovi” un “Tabasco”.