foto: Madara Gritāne
Kā nepieļaut, kas gadījās Aivim Ceriņam? Nomas auto aizmirstas atslēgas maksā dārgi
“Jāatzīst jau, ka tā bija manis radīta situācija,” nenoliedz Aivis Ceriņš.
Sabiedrība
2024. gada 21. aprīlis, 05:11

Kā nepieļaut, kas gadījās Aivim Ceriņam? Nomas auto aizmirstas atslēgas maksā dārgi

Ziņu nodaļa

Kas Jauns Avīze

TV24 raidījumu vadītājs Aivis Ceriņš dalījies pieredzē, no kuras mācīties var ikviens, kurš izmanto koplietošanas auto pakalpojumus.

Pēdējos gados īpaši populāri kļuvuši igauņu kompānijas “Bolt Drive” piedāvātie automobiļi, kurus noīrēt var ļoti viegli – ar viedtālruņa lietotnes palīdzību. Taču, izmantojot šādas ērtības, jāapzinās, ka klients apņemas izmantot auto tā, kā paredz noteikumi.

Atslēgas palika kabatā

Aivis Ceriņš maza misēkļa dēļ gandrīz bijis spiests šķirties no paprāvas naudas summas. “Šodien aizmirsu “Bolt” nomas mašīnā atstāt atslēgas. Palika kabatā. Rēķins – 349 eiro pēc 30 minūtēm jau man piestādīts, bet nevaru atslēgas ne atgriezt, ne ar kādu [no pakalpojuma sniedzēja] sazināties,” sociālajos tīklos pauda Ceriņš.

Viņš ar “Bolt Drive” mēģinājis sazināties iespējami ātrāk, taču tas nav izdevies, rezultātā laiks turpinājis ritēt, un Ceriņa iepriekš izmantotais auto, kurš nu palicis bez atslēgām, nav bijis lietojams citiem.

Vienojas par mazāku summu

Sarunā ar “Kas Jauns Avīzi” Ceriņš gan norāda, ka saziņa beigu beigās izdevusies un jautājums nokārtots, samaksājot sodanaudu – 99 eiro.

“Jāatzīst jau, ka tā bija manis radīta situācija un auto tik tiešām vairākas stundas nebija iespējams izmantot. Taču jāteic arī, ka firmas klientu apkalpošana nebija pietiekami augstā līmenī, bija grūti viņus sasniegt. Uzskatu, ka konkrētais situācijas atrisinājums ir abpusēji pieņemams,” teic Ceriņš.

foto: Bolt
Izmantojot “Bolt Drive”, jābūt atbildīgiem un uzmanīgiem.

Ko darīt, ja šādi gadās?

“Bolt Drive” vadītājs Latvijā Edvīns Kažoks skaidro, ka ir divas iespējas: “Izmantojot šo pakalpojumu, vienmēr aicinām lietotājus būt atbildīgiem un uzmanīgiem, lai izvairītos no pārpratumiem un nepatīkamām situācijām. Gadījumā, ja lietotājs ir pabeidzis braucienu un atklāj, ka automašīnas atslēgas ir paņemtas līdzi, lūdzam izmantot lietotnes filtru “Mani pēdējie auto”, lai pārbaudītu, vai izmantotais auto ir pieejams rezervācijai.”

Ja auto ir pieejams, tas jārezervē un jānovieto atslēgas auto atrodamajā dzērienu turētājā. “Ja kopš atslēgu paņemšanas jau pagājis ilgs laiks, iespējams, mēs tās automašīnā jau esam nomainījuši. Šajā gadījumā lūdzam sazināties ar mūsu atbalsta dienestu,” skaidro Kažoks.

foto: Bolt
Izmantojot “Bolt Drive”, jābūt atbildīgiem un uzmanīgiem.

“Bolt Drive” uzsver, ka automašīnas nomas brīdī lietotājs uzņemas pilnu atbildību par to. Ja pazaudēti vai bojāti transportlīdzekļa piederumi, piemēram, atslēga, klients var saņemt naudas sodu līdz 349 eiro.

“Aicinām lietotājus pēc nepieciešamības atkārtoti iepazīties ar “Bolt” vispārīgajiem noteikumiem, lai pārzinātu lietotāja atbildību un pienākumus,” atgādina firmas pārstāvis.