foto: Ekrānšāviņš
Krievu "vēsturnieks" sasmīdina internetu - viņš esot atklājis, kā Latvija plāno organizēt teroraktus Krievijā
Iepriekš par vēsturnieku sauktais Aleksandrs Djukovs Krievijā nodarbojās ar nacistu priekšteču piemeklēšanu Rietumvalstu līderiem un valsts amatpersonām, tostarp arī Latvijā.
Sabiedrība
2024. gada 8. aprīlis, 06:00

Krievu "vēsturnieks" sasmīdina internetu - viņš esot atklājis, kā Latvija plāno organizēt teroraktus Krievijā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Krievijas iedzīvotājiem bēdīgi slavenā "vēsturnieka" Aleksandra Djukova teorija varētu šķist interesanta, taču, iedziļinoties šajā propagandas materiālā no Latvijas puses, ir grūti savaldīt smieklus.

Nesenā intervijā ar Krievijas aģentūras "Rossija Segodņa" paspārnē esošo propagandas resursu "Baltnews", skandalozais krievu vēsturnieks Djukovs izteicās par to, kas šobrīd norisinās Latvijā.

Viņaprāt šeit plānots provocēt Krieviju, "bīdot" stāstu par tā saucamo "Abrenes tautas republiku".

Tiek, kuriem (saprotami) radies daudz jautājumu, paskaidrojam - šobrīd sociālajos tīklos par "Abrenes tautas republiku" pasācis runāt maz zināms aktīvists no Latvijas vārdā Einārs Graudiņš.

Savulaik Graudiņš mērenu ievērību izpelnījies ar visnotaļ savādām izpausmēm Covid-19 pandēmijas laikā. Bijis arī margināļu partijas "Rīcības partija" biedrs un šur tur kandidējis.

Taču nu pašpasludinātais "neatkarīgais publicists, politikas apskatnieks, valsts drošības ministrs, valsts drošības ģenerālis" pieķēries paša radītajai "Abrenes tautas republikas" idejai:

Iepriekš minētos amatus, cik var izprast no Graudiņa sociālajiem tīkliem, viņš sev pats piešķīris tieši minētajā "tautas republikā".

Tieši šo kungu Krievijas "vēsturnieks" nu liek priekšā Krievijas propagandas resursos kā pierādījumu, ka Latvijas vara gatavo struktūras, lai Krievijā izvērstu terorismu.

"Specdienesta šantažētais pazīstamais cilvēktiesību aizstāvis Einārs Graudiņš sauc sevi par "ministru trimdā", atklāti komunicē ar aizbēgušo Krievijas opozīciju un aicina rīkot terora akcijas Krievijā", norādīja "vēsturnieks".

Djukovs iepriekš vairākkārt izcēlies ar apšaubāmas kvalitātes Latvijas nomelnošanas kampaņām.

Iepriekš Djukovs Krievijā nodarbojās ar nacistu priekšteču piemeklēšanu Rietumvalstu līderiem un valsts amatpersonām, tostarp arī Latvijā.

Djukova apgalvojumi, gan tika pilnībā apgāzti un pierādīts, ka viņa savilktajām paralēlēm starp šī brīža amatpersonām un vēsturiskiem nacistiskās Vācijas militāristiem nav saiknes ar realitāti.

Jāpiebilst arī, ka šobrīd Krievijas propagandas resuros Piemaskavas teroraktā vainīgie tiek meklēti it visur - gan Ukrainā, gan Baltijā, gan citviet Rietumos, Kremlim ignorējot Islāma radikāļu mēģinājumus uzņemties atbildību.

Šāda valsts reakcija pēc tradicionāla Islāma radikāļu uzbrukuma varētu būt pirmā vēsturē.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “Patiesība par meliem” saturu atbild Izdevniecība "Rīgas Viļņi".