foto: Kristians Evarsons
Autovadītājiem Kurzemes pusē nāksies rēķināties ar ilgāku laiku ceļā
Būvdarbi ilgs līdz sezonas beigām.
Novadu ziņas
2024. gada 29. marts, 07:16

Autovadītājiem Kurzemes pusē nāksies rēķināties ar ilgāku laiku ceļā

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Kurzemes pusē posmos Tukums-Kuldīga un Kandava-Saldus uzsākti plaši būvdarbi, kuru laikā tiks nojaukts arī tilts pār Vēdzeles upi. "Latvijas valsts ceļi" norāda, ka būvdarbi turpināsies līdz sezonas beigām un autovadītājiem vajadzētu rēķināties ar ilgāku laiku ceļā.

Pie Zemītes uz reģionālā autoceļa Tukums–Kuldīga (P121) uzsākušies būvdarbi, kuru laikā plānots pārbūvēt tiltu pār Vēdzeles upi, brauktuvi no tilta līdz krustojumam ar reģionālo autoceļu Kandava–Saldus un pašu krustojumu. Vienlaikus sākti darbi arī uz autoceļa Kandava–Saldus, kur 14,5 km posmā no autoceļu P109 / P121 krustojuma līdz Saldus novada robežai pārbūvēs autoceļa konstruktīvās kārtas un visā posmā ieklās asfaltbetona segumu.

foto: Kristians Evarsons
Būvdarbi ilgs līdz sezonas beigām.

Abos posmos jau pašlaik atļautais braukšanas ātrums samazināts līdz 50 km/h, bet, pieaugot būvdarbu apjomam, tiks ieviesti arī pagaidu luksoforu posmi un autovadītājiem maršrutā Rīga–Kuldīga un Kandava–Saldus līdz pat vēlam rudenim būs jāiplāno ilgāks laiks ceļā.

No 2. aprīļa būs slēgts tilts pār Vēdzeles upi

1960. gadā celto tiltu pār Vēdzeles upi nojauks un tā vietā uzbūvēs jaunu dzelzsbetona tiltu. Tilts būs slēgts satiksmei no 2. aprīļa, bet posmu būs iespējams apbraukt, izmantojot autoceļus V1478 un P109. 800 m garajā autoceļa P121 posmā starp tiltu un P109 / P121 krustojumu pārbūvēs autoceļa konstruktīvās kārtas un ieklās divas kārtas asfaltbetona seguma, bet krustojumā paredzēti satiksmes drošības uzlabojumi, tai skaitā ietve ar apgaismojumu.

Autoceļa Kandava–Saldus (P109) 14,5 posmā pilnībā pārbūvēs autoceļa segumu un sakārtos ūdens atvadi - noņems apaugumu, tīrīs un raks grāvjus, tīrīs un atjaunos caurtekas. Autoceļa nodalījuma joslā izzāģēs ceļa konstrukcijām traucējošos un satiksmei bīstamos kokus un krūmus. Bērzu aleja posma sākumā, netālu no autoceļa P121, tiks saglabāta. Tāpat atjaunos satiksmes aprīkojumu, pārbūvēs autobusu pieturas un veiks citus nepieciešamos darbus.

Autoceļa P121 un Vēdzeles tilta būvdarbus īsteno PA "Būvinženieris V3" par līgumcenu 1 795 311,81 eiro (ar PVN). Projekta autors ir SIA "Projekts EAE", būvuzraudzību nodrošina PA "BPU&IngWay". Būvdarbus plānots pabeigt līdz šā gada novembrim.

Uz autoceļa P109 būvdarbus veic SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība „Igate"" par līgumcenu 7 572 746,73 eiro (ar PVN), projekta autors AS "Ceļuprojekts", būvuzraudzību veic SIA "Būvju profesionālā uzraudzība".

Būvdarbi ilgs līdz šī gada būvdarbu sezonas beigām.