foto: Paula Čurkste/LETA
"Olainfarm" zīmols Krievijā plūc laurus kā "nākotnes darbadevējs", neskatoties uz karu
Aprakstot šo panākumu "Olainfarm" vietnē teikts: "Ikgadējo prēmiju nominācijā "augošās kompānijas" uzvar "Olainfarm"! Tā ir farmācijas nozares prēmija, kurā uzvarētāju izraugās ap 3000 farmācijas uzņēmumu darbinieki."
Sabiedrība
2024. gada 27. marts, 07:08

"Olainfarm" zīmols Krievijā plūc laurus kā "nākotnes darbadevējs", neskatoties uz karu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Internetā pieejamā informācija liecina, ka Latvijas farmācijas uzņēmuma AS "Olainfarm" zīmols Krievijā plūc laurus kā "priekšzīmīgs darbadevējs".

Interneta tīmeklī ir pieejama kāda vietne, kuru no Latvijas apmeklēt tā vienkārši neizdosies -  "Olainfarm.ru", kurā apkopota Krievijas tirgum būtiska informācija par uzņēmuma darbību un panākumiem Krievijā.

Izrādās, ka uzņēmums "plūcis laurus" agresorvalsts darba devēju tirgū un pērnā gadā atzīts par Krievijas "Nākotnes darba devēju". Par to liecina gan diploms, gan taustāma balva. Aprakstot šo panākumu "Olainfarm" vietnē minēts:

"Ikgadējo prēmiju nominācijā "augošās kompānijas" uzvar "Olainfarm"! Tā ir farmācijas nozares prēmija, kurā uzvarētāju izraugās no 3000 farmācijas uzņēmumu vidus."

Saskaņā ar "Olainfarm.ru" pausto, šo apbalvošanu organizē biedrība "Pharma & Medical Recruitment", kas nodarbojas ar darba iespēju nodrošināšanu attiecīgajā nozarē.

foto: "Olainfarm.ru"
Vietnē "Olainfarm.ru" pieejamais attēls ar diplomu. Latvijā atkārtoti runāts par "Olainfarm" aizvirzīšanos no Krievijas, taču iegūtā balva nes nosaukumu "nākotnes darbadevējs".

AS "Olainfarm" ir Latvijas farmācijas uzņēmums, kas nodarbojas ar medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu izstrādi, ražošanu un tirdzniecību.

Specializējas medikamentos nervu sistēmas, sirds un asinsvadu sistēmas veselībai, antibakteriālajos, pretvīrusu un pretalerģijas līdzekļos.

Īpaši pieredzējis adamantāna, hinuklidīna un nitrofurānu rindas preparātu izstrādē un ražošanā. Galvenā uzņēmuma ražotne atrodas Olainē.

"Olainfarm" ir iekļauts Ekonomikas ministrijas sarakstā, kurā apkopoti Latvijas uzņēmumi, kas 2023. gadā eksportēja uz Krieviju. Klāt gan ir uzņēmuma piebilde:

"AS "Olainfarm" apzinās, ka Krievijas iebrukums Ukrainā un pašreizējā ģeopolitiskā situācija rada jautājumus Latvijas sabiedrībā par jebkāda veida politisko un ekonomisko sadarbību ar Krieviju. Tomēr cilvēku veselība, kas ietver arī medikamentu pieejamību, ir universāla vērtība. Tieši tāpēc medikamenti nav iekļauti Rietumvalstu sankciju sarakstos un par ierobežojumiem medikamentu pieejamībā netiek diskutēts arī starptautiskajā līmenī. Krievijas tirgū arī 2023. gadā bija pieejami vismaz 840 dažādu farmācijas kompāniju medikamenti, turklāt lielākās eksportētājas ir Vācija, ASV, Šveice, Itālija u.c. Rietumvalstis, kuru tirdzniecības apjomi šajā tirgū aug. Pēc datiem redzam, ka arī Ukrainas ražotāju medikamenti joprojām ir pieejami Krievijā. Jāņem vērā, ka 94% zāļu Latvijā tiek importēti un tās Rietumvalstis un uzņēmumi, kas importē Latvijā, ir tie paši uzņēmumi, kas importē arī Krievijā un kuru apjomi šajā tirgū tikai aug. Lielākie zāļu ražotāji, kas aktīvi darbojas Krievijas tirgū, ir arī tie, kuriem ir lielākās tirgus daļas Latvijā. [...]".

Pilns uzņēmuma komentārs ir izlasāms Ekonomikas ministrijas mājaslapā.

AS "Olainfarm" pērn publicētā vadības ziņojumā tika norādīts, ka atbilstoši koncerna stratēģijai 2023. gadā bija ieplānots pārtraukt zāļu lieltirgotavas darbību. Tāpat [togad] plānots slēgt "Olainfarm" meitasuzņēmumu Krievijā.

Publiski pieejamā informācija gan liecina, ka tas joprojām Krievijas tirgū darbojas. Tajā kā ģenerāldirektors amatu ieņem Andrejs Moskvičs.

AS "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs ir Jānis Buks. Padomes locekļi - Andrejs Leibovičs, Roberts Tavjevs, Vadims Telica un Sergejs Korņijenko.

Vēl 2022. gadā tika ziņots, ka AS "Olainfarm" iecelta jauna valde. Par "Olainfarm" valdes priekšsēdētāju iecelts Juris Bundulis, kurš līdz tam bija uzņēmuma padomes priekšsēdētājs. 

Tika vēstīts, ka darbu valdē turpmāk veiks arī Andris Jegorovs un Jānis Leimanis, kurš strādāja arī iepriekšējā valdē.