foto: Edijs Pālens/LETA
Jocīgā stacija, kurai vilcieni brauca garām 11 gadus, atkal iekļauta kustības grafikos
Sabiedrība
2024. gada 27. marts, 05:38

Jocīgā stacija, kurai vilcieni brauca garām 11 gadus, atkal iekļauta kustības grafikos

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Lieldienu nedēļā vilcienu kustības sarakstos atkal tiks iekļauts pieturas punkts Jaungulbenē, kas ir neizmantots dzelzceļa pieturas punkts dzelzceļa līnijā Pļaviņas - Gulbene starp pieturām Degas un Elste.

Pietura, kas atrodas Jaungulbenes ciemā Jaungulbenes pagastā, netiek izmantota kopš 2013. gada 1. janvāra, bet no šī gada 28. marta vietējiem iedzīvotājiem atkal būs pieejams dzelzceļa transports, informē SIA "Autotransporta direkcija" (ATD).

Maršrutā Rīga-Gulbene-Rīga vilcieni Jaungulbenes stacijā, braucot no Rīgas uz Gulbeni, apstāsies plkst. 22.07 (piektdienās), 11.30 (sestdienās), plkst. 14.38 (svētdienās).

Savukārt, braucot no Gulbenes, vilcieni ceļā uz Rīgu pieturēs plkst. 7.06 un 18.22 (sestdienās) un plkst. 16.02 (svētdienās).

Vilcienu grafiks Lieldienu nedēļā un svētkos -

No Jaungulbenes uz Gulbeni:
28. martā plkst. 22.07,
29. martā plkst. 11.30,
1. aprīlī plkst. 14.38.

No Jaungulbenes uz Rīgu:
29. martā plkst. 07.06 un plkst. 18.22,
1. aprīlī plkst. 16.02.

Pasažierus, plānojot braucienus, aicina ņemt vērā, ka sestdien, 30. martā un svētdien, 31.martā vilcieni nekursēs.

Izmaiņas tika ieviestas sadarbībā ar partneriem – AS "Pasažieru vilciens", VAS "Latvijas Dzelzceļš" un Gulbenes novada pašvaldību.

Pēdējo mēnešu laikā dome organizēja Jaungulbenes vilcienu pieturas punkta infrastruktūras pielāgošanu, lai tur atbilstoši "Latvijas Dzelzceļš" tehniskajām prasībām varētu atkal apkalpot pasažierus.

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajā maršrutā nodrošina AS "Pasažieru vilciens". Izmaiņas ATD veica atbilstoši Sabiedriskā transporta padomes 2023. gada 29. septembra lēmumam Nr.7 "Par pieturas punkta "Jaungulbene" atjaunošanu un iekļaušanu vilciena kustības sarakstos".

Nedaudz vēstures

Stacija Jaungulbene atvērta uz dzelzceļa līnijas Pļaviņas - Jaungulbene. Divstāvu mūra stacijas ēka uzbūvēta par Jaungulbenes muižas īpašnieka Paula fon Tranzē līdzekļiem.

Otrā pasaules kara laikā stacijas ēka uzspridzināta. Stacija ierīkota dzelzceļa darbinieku dzīvojamā ēkā. Jaungulbene atklāta kā stacija reizē ar dzelzceļa uzbūvēšanu 1903. gadā.

Pēc kara stacijas ēka izmantota kā dzelzceļa darbinieku dzīvojamā ēka, kas atradās samērā tālu no sliedēm. Šī ēka saglabājusies līdz mūsdienām. Saglabājies arī stacijas perons, pagrabs, dažas saimniecības ēkas.