<
112
2024. gada 21. marts, 13:27

Aculieciniekiem pirmās versijas, kas varēja izraisīt traģisko avāriju uz Rīgas apvedceļa

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Trešdien Olaines pagastā uz Rīgas apvedceļa A5 notika traģisks ceļu satiksmes negadījums. Negadījumā iesaistīti divi transportlīdzekļi – kravas automašīna un vieglais auto "Škoda Fabia". Vieglais spēkrats pēc sadursmes uzliesmoja.

Kā stāsta aculiecinieki, automašīnu plūsma vienmērīgi brauca pa šoseju, līdz kravas spēkrats strauji iestūrēja pretējā joslā, uztriecoties “Škoda” spēkratam, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Jauns.lv jau vēstīja, ka trešdienas rītā vieglās un kravas automašīnas sadursmē Olaines pagastā bojā gājis cilvēks.

Plkst.10.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur bija notikusi vieglās un kravas automašīnu sadursme, kuras rezultātā kravas automašīna atradās uz sāniem.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vieglā automašīna deg ar atklātu liesmu un tajā atrodas bojāgājis cilvēks.

Savukārt kravas automašīnā atradās iespiests cilvēks, kurš tika atbrīvots un nogādāts līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnai.

Kā ziņo raidījums, smagajam transportlīdzeklim, iespējams, sprāga riepa, un traģisko iznākumu vairs nebija iespējams ietekmēt. Fūre iegāzās grāvī uz sāna, savukārt vieglais spēkrats piezemējās uz jumta un sāka degt.

Garāmbraucošie mēģināja liesmas apdzēst ar ugunsdzēšamajiem aparātiem, savukārt video redzamais dzeltenās cisternas vadītājs ir piestājis un nāk talkā ar ūdeni.

Tomēr apslāpēt uguni izdevās vien ugunsdzēsējiem glābējiem. Uz šosejas veidojās sastrēgums abos virzienos, jo ceļš tika slēgts uz vairākām stundām.

Ārsti gaidīja mirkli, kad glābējiem izdosies smagā spēkrata šoferi atbrīvot no automašīnas.

Aptuveni pusotru stundu prasīja smagās automašīnas šofera atbrīvošana no spēkrata kabīnes. Mediķi ziņo, ka vīrietis nogādāts ārstniecības iestādē apmierinošā stāvoklī.

Iespējams, bojā gājusī ir aptuveni 40 gadus veca sieviete.

Likumsargi lūdz atsaukties negadījuma aculieciniekus vai tos spēkrata vadītājus, kuru transportlīdzekļi aprīkoti ar video reģistratoriem.

Ar Valsts policiju varat sazināties pa tālruni: 67219847 vai 110.