foto: Evija Trifanova/LETA
Koučinga nozari - kuras pakalpojumus par 34 000 iepirks Valsts kanceleja - Latvijā pārstāv deputāta Sprindžuka sievas vadīta biedrība
Intervijā “Latvias Radio 1” Māris Sprindžuks sarunas sākumā atbildēja uz jautājumiem par šo “koučinga iepirkumu”, sakot, ka arī viņa dzīvesbiedrei esot daudz jautājumu par šo iepirkumu.
Sabiedrība
2024. gada 20. marts, 12:30

Koučinga nozari - kuras pakalpojumus par 34 000 iepirks Valsts kanceleja - Latvijā pārstāv deputāta Sprindžuka sievas vadīta biedrība

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Nesen sabiedrības interesi izraisīja vēstis, ka Valsts kanceleja plāno iepirkt “koučinga pakalpojumus” valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītājiem.

Koučings ir izaugsmes veicināšanas metode, ar kuras atbalstu cilvēki var ātrāk un efektīvāk sasniegt savus mērķus, skaidro Starptautiskā koučinga federācija (ICF).

Latvijā šo nozari pārstāv biedrība “ICF Latvia”, kuras prezidente ir Saeimas deputāta, bijušā pašvaldību lietu ministra Māra Sprindžuka (AS) sieva Rita Sprindžuka.

Arī viņa ir profesionāls koučs. Intervijā “Latvias Radio 1” Sprindžuks sarunas sākumā atbildēja uz jautājumiem par šo “koučinga iepirkumu”, sakot, ka arī viņa dzīvesbiedrei esot daudz jautājumu par šo iepirkumu.

Uz “Latvijas Radio” žurnālista jautājumu: “Vai valsts augstākajām amatpersonām vajadzīgs koučs?” Sprindžuks atbildēja – ka galvenais, ko sabiedrība sagaida, ir rezultāts.

“[...] lai mēs kā valsts, kā ekonomika spētu atsperties. Ja tas sanāk, nu, tad jau lai mācās” pauda Saeimas deputāts.

Valsts kancelejas iepirkumā norādīts, ka "koučinga sesiju mērķis būs attīstīt valsts pārvaldē nodarbināto augstākā līmeņa vadītāju potenciālu un atklāt iekšējos resursus darba jautājumu veiksmīgai risināšanai un personīgās izaugsmes un apzinātības līmeņa celšanai, psihoemocionālā stāvokļa uzlabošanai un izdegšanas risku mazināšanai".

Kouču plānots nodrošināt ap 270 valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītājiem, taču pakalpojums tiks sniegts tādā apmērā, ko varēs nodrošināt par iepirkumā paredzēto līguma summu.

Kouču padomu sesijas notikšot atkarībā no klienta izvēlētā formāta - klātienē vai attālināti.

Vienam vadītājam nodrošinās līdz astoņām individuālām koučinga sesijām ar vienu līdz divu nedēļu intervālu.

Viena koučinga sesija ilgs stundu.  Lai nodrošinātu koučinga pakalpojumus, sākotnēji līgums ar pretendentu tiks slēgts uz 12 mēnešiem par 17 000 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), līdz pilnīgai saistību izpildei vai kamēr tiek sasniegta līgumā noteiktā summa.

VK nebūšot pienākums iegādāties koučinga pakalpojumus par visu summu 12 mēnešu ietvaros, ja tie tādā apjomā netiks izmantoti.

Vienlaikus līgums paredzēs, ka Valsts kanceleja varēs pagarināt līgumu vēl uz vienu gadu par 17 000 eiro.

Gadījumā, ja pirmajā gadā visa līguma summa nebūs iztērēta, VK varēs palielināt nākamā perioda kopējo līgumsummu, iekļaujot neiztērētos līdzekļus.

Pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz šā gada 26. martam.