foto: Ekrānšāviņš
VIDEO: "Suņi ir antisociāli un mēdz sakost saimniekus!" Dzīvnieku aizstāvji atklāj jaunas detaļas par Bauskas novada dzīvnieku audzētavu
Bauskas dzīvnieku audzētavā "Lieldeviņzare" vairāk nekā 100 suņi tikuši turēti necilvēcīgos apstākļos.
Sabiedrība
2024. gada 19. marts, 19:37

VIDEO: "Suņi ir antisociāli un mēdz sakost saimniekus!" Dzīvnieku aizstāvji atklāj jaunas detaļas par Bauskas novada dzīvnieku audzētavu

Jauns.lv

Bauskas novada dzīvnieku audzētavā "Lieldeviņzare" suņi turēti šķūnī kā mājlopi. Viņi neesot nodrošināti ar pietiekamu ūdens un pārtikas daudzumu, kā arī spējuši esošajos apstākļos nekontrolēti vairoties, vēsta raidījums 360TV.

"Daļa suņu ir antisociāli, bailīgi, slimīgi, kā arī nokārtojas istabā. Viņi nezin, kas ir pavada, bēg no mājām, kā arī aiz bailēm mēdz kost," vēsta saimnieki, kas savus mīluļus adoptējuši Bauskas novada dzīvnieku audzētavā "Lieldeviņzare". 

Lai gan Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) vairāk nekā 100 četrkājaino draugu no patversmes izņēma šī gada 19. janvārī, vairāki iedzīvotāji norāda, ka suņi necilvēcīgos apstākļos esot turēti ilgāk nekā gadu.

Tāpat daļa saimnieku raidījumam vēsta, ka audzētavas īpašnieki krāpušies arī ar suņu ciltstrakstiem, jaukteņus uzdodot par tīrasiņu dzīvniekiem. Lai gūtu pierādāmus faktus dzīvnieku aizstāvji paši iefiltrējās audzētavā un uzdevās par korgija pircējiem.  

Vairāk skaties sižetā!

Jau ziņots, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) 19. janvārī no dzīvnieku audzētavas "Lieldeviņzare" Bauskas novadā izņēmis vairāk nekā 100 suņu, kas tikuši turēti neatbilstošos apstākļos - viņiem trūkusi pilvērtīga pārtika un ūdens, kā arī suņi turēti nepiemērotās dzīvesvietās, kur spējuši nekontrolēti vairoties.

Dzīvnieku audzētava "Lieldeviņzare" jau iepriekš bija nonākusi PVD uzmanības lokā un vairākkārt saņēmusi aizrādījumus par pārkāpumiem tās darbībā, kas, ja netiks novērsti, var novest pie dzīvnieku izņemšanas.

Veicot atkārtotas pārbaudes audzētavā, PVD konstatēja, ka pārkāpumi nav novērsti, dzīvnieku īpašniece viena nespēj nodrošināt atbilstošu dzīvnieku aprūpi un kopumā netika novēroti situācijas uzlabojumi.

Par konstatēto uzsākts administratīvā pārkāpuma process un tā ietvaros pieņemts lēmums dzīvniekus izņemt. Šobrīd izņemtie dzīvnieki ir patversmēs un Nodrošinājuma valsts aģentūra veiks tālākās rīcības attiecībā uz dzīvnieku realizāciju.