foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Kā sižets no filmas: vīrietis ar mačeti rokās aizbēg no Austrumu slimnīcas un ievaino divus cilvēkus
Vīrietis mežā.
112
2024. gada 15. marts, 10:14

Kā sižets no filmas: vīrietis ar mačeti rokās aizbēg no Austrumu slimnīcas un ievaino divus cilvēkus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ceturtdien Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā bija ļoti saspringta vide. Kāds vīrietis izrāvies no mediķu un apsardzes rokām, izskrējis no telpas un aizbēdzis uz tuvējo mežu.

TV3 raidījumam "Degpunktā" izdevies pamanīt aizdomīgu svešinieku, kurš pārvietojies basām kājām, pirms tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem. Vīrietis juceklīgi lauzās cauri krūmiem, un radās aizdomas, ka tas ir pazīstams ciema ekshibicionists.

Zvans policijai licis noprast, ka aizdomīgais cilvēks jau tiek vajāts, taču par citu likumpārkāpumu, un viņš paspējis paglābties no likumsargu redzesloka.

Aizdomās turamais kustējās lēni, bet vairākas reizes atskatījies uz žurnālista un operatora "Degpunktā" pusi, palielinājis ātrumu un mēģinājis paslēpties starp kokiem bez skaidra galamērķa. Žurnālistu komanda centusies turēties drošā attālumā, saprotot, ka viņš var būt bīstams.

Sasniedzis purvaino apvidu, vīrietis pazuda no skata. Daži vietējie iedzīvotāji, kas suņus izveduši pastaigā, arī paziņojuši, ka no tālienes pamanījuši cilvēku ar savdabīgu izskatu un uzvedību.

Meklējumi turpinājās - tiem jau bija pievērsušies kinologi un suņi. Rezultātā vīrietis beidzot tika pieķerts un iesēdināts policijas automašīnā aiz restēm.

Policisti raidījumam pastāstīja, ka notikuma sākumā vīrietim bijis ass priekšmets, ko viņš pielietojis pret diviem strādniekiem būvē pie slimnīcas. Abi guvuši ievainojumus, bet ne nopietnus.

Valsts policijā informē: "Mežciema mikrorajonā Rīgā likumsargi aizturējuši vīrieti, kurš patvaļīgi pametis slimnīcu un pastaigājies pa tuvējo mežu ar mačeti rokās. Vīrietis nogādāts medicīnas iestādē."

Ārsti pēc aizturētā apskates izteica aizdomas, ka vīrietis varētu būt agresīvs. Tālākā rīcība tiks risināta pēc vīrieša veselības stāvokļa stabilizācijas.