foto: Publicitātes foto
Marihuāna, gāzes ieroči un četri meklēšanā izsludinātie; policija apkaro ielu noziedzību Rīgas mikrorajonos
Līdzīgas pārbaudes ielu noziedzības apkarošanai dažādos Rīgas mikrorajonos tiks rīkotas arī turpmāk.
Runā Rīga
2024. gada 7. marts, 17:36

Marihuāna, gāzes ieroči un četri meklēšanā izsludinātie; policija apkaro ielu noziedzību Rīgas mikrorajonos

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

6. marta vakarā un naktī uz 7. martu Valsts policija sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologiem Rīgas Centrālās stacijas apkārtnē un Ķengaraga mikrorajonā rīkoja profilaktiskos pasākumus ar mērķi apkarot ielu noziedzību.

Kopumā reida laikā tika pārbaudītas 146 personas- uzsākts viens kriminālprocess un 17 administratīvo pārkāpumu procesi ar soda piemērošanu.

Pārbaudes tika veiktas gan spēļu zālēs, gan tirdzniecības centros un to apkārtnē. Papildus tam tika pārbaudīti gāzes ieroču īpašnieki, kuri pēc likuma izmaiņām nav nodevuši vai pārreģistrējuši gāzes ieročus.

Stacijas laukumā, pārbaudot kādu vīrieti, tika konstatēts, ka pie viņa atrodas neliels daudzums marihuānas. Vīrietis tika aizturēts un saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Reida laikā atklātas arī četras meklēšanā izsludinātas personas. Viena no viņām bija reģistrēta kā bezvēsts pazudusi, bet vēl trīs personas bija izsludinātas meklēšanā ar mērķi noskaidrot faktisko dzīvesvietu. Papildus tam-  vīrietis, kurš bija izsludināts starptautiskā meklēšanā.

Viens administratīvā pārkāpuma process uzsākts, jo kāds vīrietis glabāja cigaretes ar Balkrievijas akcīzes markām, un viena persona saukta pie atbildības par alkohola lietošanu publiskā vietā.

Reida laikā par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu tika apturētas četras automašīnas, tāpat apturēts viens transportlīdzeklis, kura vadītājs nebija likumā noteiktajā kārtībā ieguvis vadītāja apliecību, kā arī automašīnai nebija veikta tehniskā apskate.

Papildus tam tikai aizturēts kads automašīnas vadītājs, kurš bija izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, bojājot margas, apgaismojuma stabu, kā rezultātā bija bloķēta tramvaja kustība. Minētajam autovadītājam tika konstatēta alkohola koncentrācija izelpā 0,69 promiles.

Gāzes ieroču īpašnieku pārbaudēs tika apsekotas 29 adreses. Četriem ieroču īpašniekiem tika konfiscēti gāzes ieroči un uzsākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi ar soda piemērošanu pēc Ieroču aprites likuma 98. panta.

Līdzīgas pārbaudes ielu noziedzības apkarošanai dažādos Rīgas mikrorajonos tiks rīkotas arī turpmāk.