foto: Paula Čurkste/LETA
Uzzini, kādus likumus aizvadītajā gadā pārkāpa Saeimas deputāti
Saeimas deputāts Vilis Krištopans.
112
2024. gada 22. februāris, 18:00

Uzzini, kādus likumus aizvadītajā gadā pārkāpa Saeimas deputāti

Jauns.lv

2023. gadā pie administratīvās atbildības saukti deviņi Saeimas deputāti – daži sodīti par ieroču aprites pārkāpumiem, daži par ātruma pārsniegšanu, bet vēl divi – par nepakļaušanos amatpersonu norādījumiem.

“Deputāti Ģirts Valdis Kristovskis un Vilis Krištopans sodīti par ieroču vai munīcijas pārkāpumiem,” vēsta Iekšlietu ministrijas Informācijas centra ziņojums.

foto: LETA
Deputāti Ģirts Valdis Kristovskis un Vilis Krištopans.

Pēc likuma viņi sodīti par šaujamieroča, salūtieroča (akustiskā ieroča), lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, šaujamieroča maināmās būtiskās sastāvdaļas, šāviena trokšņa slāpētāja (klusinātaja) vai šaujamieroča vai salūtieroča (akustiskā ieroča) munīcijas vai tās sastāvdaļas aprites noteikumu pārkapšanu, ko izdarījusi persona, kurai ir attiecīgā ieroču atļauja. 

Deputāti Dmitrijs Kovaļenko un Nataļja Marčenko-Jodko pērn nav pakļāvušies amatpersonu norādījumiem.

foto: LETA
Saeimas deputāti Dmitrijs Kovaļenko (otrais) un Nataļja Marčenko-Jodko (trešā).

Viņi sodīti par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu, kā arī par amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā. 

Deputāti Ainars Latkovskis un Anita Brakovska pie administratīvās atbildības saukti par ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā.

foto: LETA
Saeimas eputāti Ainars Latkovskis un Anita Brakovska.

Viņi pārvietojušies ar ātrumu no 21 līdz 30 kilometriem stundā vietās, kas apzīmētas ar ceļa zīmēm “Apdzīvotas vietas sākums” vai “Dzīvojamā zona”. 

Arī deputāts Edgars Tavars sodīts par līdzīgu pārkāpumu - viņš par  21 līdz 30 kilometriem stundā pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu.

foto: Evija Trifanova/LETA
Saeimas deputāts Edgars Tavars.

Pie administratīvās atbildības saukts arī deputāts Igors Judins – viņa pārgalvīgā braukšana apdraudējusi satiksmes drošību. Pēc likuma viņš sodīts par nepamatotu iebraukšanu pretējā virziena joslā vai nepamatotu nobraukšanu no brauktuves.

Savukārt, deputāte Linda Liepiņa nav laicīgi iesniegusi deklerāciju un sodīta par deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklaracijā. 

foto: Zane Bitere/LETA
Saeimas deputāte Linda Liepiņa.