foto: Zane Bitere/LETA
"Man tikko izdega smadzenes!" – "Rīgas satiksmes" jaunie uzlabojumi mājaslapā sanikno lietotājus
Sabiedriskā transporta pieturvieta Gogoļa ielā.
Sabiedrība
2024. gada 20. februāris, 19:35

"Man tikko izdega smadzenes!" – "Rīgas satiksmes" jaunie uzlabojumi mājaslapā sanikno lietotājus

Jauns.lv

"Rīgas satiksme" kārtējo reizi kritusi rīdzinieku nežēlastībā, proti, uzņēmuma mājaslapā ievietotās sabiedriskā transporta kustības saraksta noformējumā veiktās izmaiņas likušas daudziem lietotājiem izbrīnā raukt uzacis. 

Rīdzinieki sociālajā tīklā "X" pauduši neizpratni par uzņēmuma ieviestajām izmaiņām sabiedriskā transporta laika grafiku attēlojumā. Lielai daļai jaunais noformējums sagādājot grūtības orientēties laika grafikos. 

foto: Ekrānuzņēmums

"Man tikko izdega smadzenes. Lūdzu atjaunojiet normālo stundu skatu sarakstos,” raksta Armands. Viņam piekrīt neviens vien lietotājs, jauno risinājumu nosaucot par īpaši neveiksmīgu. Taču ir arī tādi lietotāji, kuriem jaunais noformējums laika grafikos šķiet ērtāks un pārskatāmāks. 

Tikmēr "Rīgas satiksme" ziņo, ka uzņēmums veicis uzlabošanas darbus kopējā transportlīdzekļu informācijas sistēmā, kā rezultātā ieviesta sistēma, kas nodrošina informācijas attēlošanu par sabiedriskā transporta pienākšanas un atiešanas laikiem tiešsaistē. 

Tieši tas arī bijis iemesls, kāpēc laika grafika attēlojums mainīts, jo tagad lietotājiem ir iespēja apskatīt, cikos transports pienāk reāllaikā. 

"Rīgas satiksme" atzīst, ka saņemtas gan pozitīvas atsauksmes, gan ieteikumi atjaunot iepriekšējo "skatu", taču patlaban iedzīvotājiem ir sniegta iespēja apskatīt vairāk, prognozējot to, cikos sabiedriskais transports pienāks realitātē, nevis tikai paļauties uz saraksta informāciju. 

"Darbs pie jaunās sistēmas ieviešanas turpinās un ikdienu tiek veikti dažādi uzlabojumi. Kopumā sistēma strādā veiksmīgi, taču jauno sistēmu uzsākot lietot plašākam interesentu skaitam var tikt novērotas nepilnības," norāda uzņēmumā.

Tāpat uzņēmums savu 21. pastāvēšanas gadadienu uzsāk ar jaunu vizuālo identitāti, uzlabojot zīmolu. 

“Rīgas satiksmes” valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa:

“Pēdējos gados uzņēmums ir būtiski mainījies. Ir mainījusies ne tikai uzņēmuma pārvaldība, bet arī izpratne par sabiedriskā transporta nozīmi pilsētas kustības un savienojumu nodrošināšanā. Autobuss, trolejbuss un tramvajs pamazām kļūst par daudz ko vairāk kā tikai vienkāršu mobilitātes risinājumu.

Nododot pasažieru rīcībā transporta kustības reāllaika datus, digitālās transporta biļetes, kā arī iespēju maršruta tīklā izmantot vienkāršu un saprotamu biļešu tarifu sistēmu, esam cītīgi strādājuši, lai sabiedriskā transporta izmantošana kļūtu  arvien pievilcīgāka un paredzamāka. Dinamika domāšanā, jauni risinājumi un nepieciešamība nepārtraukti attīstīties un mainīties ir ielikta arī “Rīgas satiksmes” jaunajā zīmolā, kas ir uzlādēts ar kustību, enerģiju un cilvēcību.”