foto: LETA
Ļaudis sēro par aizgājušo Kulakovu
Cilvēki pauž skumjas par Jura Kulakova aiziešanu.
Kultūra
2024. gada 12. februāris, 18:03

Ļaudis sēro par aizgājušo Kulakovu

Jauns.lv

Pirmdiena, 12. februāris, Latvijas mūzikas pasaulei atnāca ar skumju un sāpīgu ziņu – mūžībā devies leģendārais mūziķis Juris Kulakovs. Daudzi viņa fani un talanta cienītāji publiski izsaka rūgtumu, līdzjūtības un vēl Jurim Kulakovam vieglas smiltis aizsaulē.

Mūzikas apskatnieks Uldis Rudaks Jurim Kulakovas veltījis plašus atvadu vārdus: “Juris bija Latvijas rokenrola karalis. Visās nozīmēs. Visdziļākā līdzjūtība Laura Kulakova un grupai, kas īsā laikā pazaudējusi abus melnbalto taustiņu pavēlniekus. Mūsu pēdējā sarunā ar Juri notika tai dienā, kad tika paziņots par otrā Pērkona taustiņinstrumentālista Uģa Muzikanta aiziešanu, par ko viņš bija ļoti satriekts. Arī man bija ļoti aizraujoši koncertos vērot, kā viņi abi spēlējot viens uz otru skatās, lai saprastu, ko kuram kurā mirklī darīt. Mūsu pēdējo sarunu es beidzu ar vārdiem: "Turies, Juri, lai pēc iespējas ilgāk mums nav jāsaņem šāda ziņa par tevi. Mums tevi vajag vēl." Tagad jūtos pat tā kā nelāgi, ka kaut ko tādu pateicu. Lai viegli!”

“Skumji! Gan par to, ka šāds zaudējums visai Latvijai un mūzikai visā pasaulē! Skumji par sevi un citiem, kas nepaspēja pateikt paldies viņam dzīvam esot, piekasoties par bohēmisko apģērbu saviesīgā pasākumā vai citkārt nesaklausāmo bubināšanu degunā. Neaizgāju uz “Pērkona” koncertu Jelgavā, jo bija kaut kas cits saplānots, nolēmu, ka citreiz, jo viņi tak spēlēs vēl tikpat ilgi kā jau spēlē, teju mūžīgi…” satriekts par ziņām ir Kristians Rozenvalds, un izsaka līdzjūtību Kulakova sievai.

“Paldies, ka BIJI! Paldies.. Paldies par tām sarunām vēlā vakarā, kad vēl biju “zaļknābis”, Tu motivēji nekad nepadoties un tiekties uz saviem sapņiem,” raksta Beata Elnione.

Mūziķu apvienība “Dagamba” savā “Facebook” profilā ievietojuši video no koncerta ar komentāru: “Jura Kulakova mūzika skanēs mūžīgi.”

Savukārt Līvānu novads izsaka skumjas par novada slavenības došanos viņsaulē: “65 gadu vecumā mūžībā devies Līvānu novada Goda pilsonis, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks, mūziķis, komponists un grupas "Pērkons" dibinātājs Juris Kulakovs.”

“Jurītis mūžam būs mūsu atmiņās,” savā “Facebook” profilā raksta Elita Platmalniece.

Elīna Ogsta savā “X” profilā pavēstījusi: “Nu kā var tā sakrist – šodien ziņa, ka miris Juris Kulakovs, un ārā sasalstošā lietus dēļ TIK neeeennnnooorrrrmāli slīd pilnīgi viss, kas vien var slīdēt, ka prātā nāk viņa paša komponētās hrestomātiskās dziesmas rindas: “Tu slīdēji pa slidotavu…” Lai viegli slīdēt aizsaulē.”

Savukārt Valts Kleins aicina šovakas visus pieminēt Jura Kulakova aiziešanu: “Kā jums šķiet,ja nesērojam šovakar par Juri Kulakovu vienatnē, katrs savā būdiņā vai pilī, bet tieši 21.00 uzliekam katrs sevi iedvesmojošu Pērkona dziesmu, aizdedzam sveci gaišam ceļam un paceļam pa mazai glāzītei, ģēnijam par prieku!? Lai Latvijā nodārd Pērkons visur! Lai skan viņa dziesmas un radošā gara brīnums! Juris to redzēs, dzirdēs un viņš būs laimīgs. Es tam ticu un tā darīšu.”