Kultūra
2024. gada 10. februāris, 09:22

Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāla viesi ļaujas krāšņām dekorācijām, dejām un piedzīvojumiem

Jauns.lv

2024. gada 9. februārī no plkst. 21:00 līdz 05:00 Latvijas Mākslas akadēmijā norisinājās tradicionālais karnevāls, kura tēma šogad bija "Dekadences jātnieki". Karnevāla apmeklētāji tika aicināti baudīt mūziku un mākslas performances visā Akadēmijas ēkā.

Pasākumā mākslinieki uzstājās uz četrām skatuvēm. Apmeklētājiem bija pieejami arī performanču kabineti, dažādas aktivitātes, kā arī iespēja skatīt Starptautiskā īsfilmu festivāla "2Annas" sagatavoto kino programmu. Trešā stāva gaiteņa galā norisinājās apokalipses jātnieku vadībā radīti elektroniskās mūzikas un instalāciju eksperimenti.

Latvijas Mākslas akadēmijā jau 84. reizi norisinās karnevāls

2024. gada 9. februārī no plkst. 21:00 līdz 05:00 Latvijas Mākslas akadēmijā norisinājās tradicionālais karnevāls, kura tēma šogad bija "Dekadences ...

gallery icon

Viena no karnevāla aktivitātēm bija "Shibari" istaba sadarbībā ar "SexsyStyle". Tur norisinājās izloze, kas iepīta erotiskā 40 minūšu aktivitātē. Performancē tika likts uzsvars uz balansu starp estētiku un emocijam. Aizrautīgākajiem skatītājiem pirms Valentīna dienas bija iespēja gan piedzīvot šovu, gan arī mājās doties ar kādu dāvanu.

Uz lielās skatuves kāpa grupa "Dzeltenie pastnieki". Par pasākuma atmosfēru rūpējās arī tādas grupas kā "Fiņķis", "PND", "S&T Syndicate", "Origo Boys", "Bēdu brāļi", "Purple negative", "Dehydrated Goat", dziedātāji Juris Simanovičs un Keitija Bārbele, komiķi no "Comedy Latvia" un citi mākslinieki.

foto: Mārtiņš Ziders
Latvijas Mākslas akadēmijā norisinājās tradicionālais karnevāls, kura tēma šogad bija "Dekadences jātnieki".

Šī gada karnevāla vizualizācijas autors bija Grafikas katedras maģistrantūras 2. kursa students Mārtiņš Dziļums. Viņa sagatavotā ilustrācija bija redzama uz šī gada karnevāla vizuālajiem materiāliem. Sietspiedes tehnikā radītie, unikālie dekadences jātnieku krekli arī ir viņa darbs.

"Pēc asociāciju metodes, zirdziņi atgādina spēli, rotaļas un izklaides, uz tiem sasēdušies jātnieki.  Ieraugot izsludināto vizualizāciju konkurusu, ilgi nebija jādomā un Ideja skicei nāca viegli. Frīdrihs Nīče savos darbos daudz ir runājis par dekadenci, ietekmējos arī no viņa darbiem," par vizualizācijas ideju izsakās Dziļums.

Latvijas Mākslas akadēmijā gatavojas ikgadējam karnevālam

9. februārī 84.reizi norisināsies tradicionālais karnevāls, kura tēma šogad ir "Dekadences jātnieki.

gallery icon

Biļešu cenas LMA studentiem bija 20 eiro, LMA absolventiem, LMA studentu draugiem, citu augstskolu studentiem, kultūras darbiniekiem - 35 eiro, bet visiem citiem - 45 eiro. Pie Karnevāla galvenās ieejas biļetes bija iespējams iegādāties arī tiem, kuri nepaspēja to izdarīt laicīgi, bet tās jau bija krietni dārgākas.

Ieeja karnevālā bija atļauta no 18 gadu vecuma un pie ieejas tika pārbaudīti personu apliecinošie dokumenti.