foto: Ieva Leiniša/LETA
Skandalozie Brēmanis, Grevcova un Gobzems zem "Apvienības Jaunlatvieši" karoga tēmē uz Eiropas Parlamentu
Rūdolfs Brēmanis
Politika
2024. gada 8. februāris, 18:38

Skandalozie Brēmanis, Grevcova un Gobzems zem "Apvienības Jaunlatvieši" karoga tēmē uz Eiropas Parlamentu

Jauns.lv

Dažādos skandālos figurējušais bijušais Latvijas vēstniecības pilnvarotais lietvedis Apvienotajos Arābu Emirātos Rūdolfs Brēmanis paziņojis, ka "Apvienība Jaunlatvieši” ceturtdien ir iesniegusi kandidātu sarakstu, lai piedalītos Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Vienlaikus paziņots par apvienošanos aliansē ar Jūliju Stepaņenko un partiju “Suverēnā Vara”.

Eiropas Parlamenta vēlēšanas gaidāmas 2024. gada 8. jūnijā. Šajās vēlēšanās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura Eiropas Parlamentā jāievēlē deviņi deputāti.

Brēmaņa paziņojumam pievienotajā attēlā manāma raiba sabiedrība ar vairākām pazīstamām  un diezgan odiozām personām.

Savulaik vairāk nekā 100 tūkstošu eiro izkrāpšanā apsūdzētais Brēmanis, kurš sabiedrības uzmanību pievērsis ne tikai ar brunču mednieka slavu, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā žēlojās, ka ukraiņi savlaikus nenoslēdza mieru ar okupantiem, un nu — kad 2022. gada beigās Krievija metodiski iznīcināja Ukrainas sociālo infrastruktūru, nolemjot daudzu pilsētu iedzīvotājus dzīvošanai salā, tumsā un bez ūdens — turpina karot, humānajā katastrofā Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu vainojot tikai garāmejot, vainu vienlīdzīgi sadalot arī uz Ukrainas, rietumvalstu vadītājiem, globālajām korporācijām, vienlaikus žēlojot arī zvērības pastrādājošos okupantu karavīrus — "nabaga puisīšus".

Beidzamajos gados Rūdolfs Brēmanis bijis viens no aktīvākajiem pretvakcinācijas protestu rīkotājiem, kā arī iesaistījās politikā, no partijas “Katram un katrai” saraksta cerot kļūt par Saeimas deputātu, taču veiksme viņam neuzsmaidīja.

Labāk paveicās viņa draudzenei Glorijai Grevcovai, kura Saeimā tika ievēlēta no “Stabilitātei!” saraksta. Tiesa, viņas deputātes karjera bija, maigi izsakoties, skandālu apvīta — vispirms uzreiz pēc ievēlēšanas viņas reputāciju centās sagraut anonīmi “labvēļi”, sociālajos tīklos viņu nodēvējot par “Rīgā leģendāru prostitūtu”, pēc tam izrādījās, ka pirms ievēlēšanas viņa Centrālajai vēlēšanu komisijai iesniedza par sevi nepatiesas ziņas gan par savu izglītību, gan darba pieredzi. Sekoja tiesa, kas Grevcovai par melošanu piesprieda 160 stundas sabiedriskā darba, 2023. gada 21. novembrī Rīgas apgabaltiesa atstāja negrozītu pirmās instances tiesas spriedumu.

Savukārt 2023. gada 22. janvārī Grevcovas "TikTok" kontā tika publicēts un vēlāk izdzēsts video vēstījums krievu valodā, kurā deputāte klāstīja, ka atnākusi uz "tā saucamo Okupācijas muzeju". Grevcova video apgalvoja, ka muzejā "nesakrīt fakti" un ka gids stāstot "paralēlo, izdomāto vēsturi". "Kas tas par muzeju un tieši kāpēc, kādu mērķu labad tas ir radīts? (..) Apskatījām visus eksponātus, un sapratām - re, kā mūs muļķo, kā mūs muļķo," komentēja deputāte, kura muzejā redzamo dēvēja par "īstu propagandu".

Vēlāk Glorija pameta partiju "Stabilitātei!", kļūstot par neatkarīgo deputāti, bet pēc tam pievienojoties Brēmaņa “Apvienībai Jaunlatvieši”.

Glorija Grevcova ierodas uz tiesas sēdi

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā 2023. gada 17. janvārī skatīja Krimināllietu, kurā par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) ...

gallery icon

Savukārt Aldis Gobzems savulaik bija pazīstams kā vairāku Zolitūdes traģēdijas (kad 2013. gada 21. novembrī sabruka "Maxima" lielveikals Rīgas mikrorajonā Zolitūde, paņemot 54 cilvēku dzīvību) vairāku civillietu advokāts, pēc tam pievērsās politikai un tika ievēlēts 13. Saeimā. 

Covid-19 pandēmijas laikā 2021. gada jūnijā Gobzems izpelnījās plašu sašutumu, aicinot cilvēkus, kas nevēlas vakcinēties, pielikt pie krūtīm dzeltenu sešstaru zvaigzni. Šādi viņš pauda uzskatu, ka ar valsts ievestiem regulējumiem antivakseri ir nostādīti tādā pašā situācijā kā ebreji nacistu kundzības apstākļos.

14. Saeimas vēlēšanās Gobzema izveidotās partijas "Katram un katrai" saraksts nepārvarēja 5% barjeru, un viņš paziņoja par atkāpšanos no valdes priekšsēdētāja amata un izstāšanos no partijas. Pēc neveiksmes vēlēšanās politiķis arī pameta Latviju un pārcēlās dzīvot uz Spāniju, un kopš tā laika izpelnās ievērību galvenokārt ar savas privātās veļas publisku mazgāšanu.

Citu saraksta kandidātu skaitā ir norādīti zemnieku saimniecības "Kalnavoti" īpašnieks Jānis Dzenis, nekustamo īpašumu brokere Šarlote Šulca, "Apvienības Jaunlatvieši” valdes loceklis Edgars Dārznieks, tulks Aivis Vasiļevskis, psihoterapijas speciāliste Anna Lieckalniņa, pašnodarbinātais Jānis Straumītis, mājsaimniece Olga Čerņavska, sarakstā ir arī Krišjānis Valdemārs bez norādītas nodarbošanās, "Egm Built" valdes loceklis Edijs Gribusts, mājsaimniece Gita Plaude, Edgars Arkliņš, kurš kā darba vietu norādījis SIA "L.E.A", mājsaimniece Dace Veingartnere, apdrošināšanas konsultants Agris Celitāns, pensionārs Andris Bērziņš un SIA "Pro Tehnika" valdes loceklis Artūrs Klēbahs, vēsta aģentūra LETA.