“Skaudru sāpju un asaru gads” - Ķengaragā pazudušā Helvija māte pateicas par atbalstu
Helvijs Kursītis pēdējo reizi redzēts Ķengaraga promenādē 2023. gada 1. janvāra naktī, un no tā laika par viņa atrašanās vietu nav ziņu. Foto: ekrānuzņēmums no Facebook
112
2024. gada 3. janvāris, 17:00

“Skaudru sāpju un asaru gads” - Ķengaragā pazudušā Helvija māte pateicas par atbalstu

Jauns.lv

Jauns.lv

Apritējis jau gads, kopš Jaungada naktī Ķengaragā mīklainos apstākļos pazuda Helvijs Kursītis. Jaunieti atrast joprojām nav izdevies. Viņa māte Inese Janiša, atceroties traģisko gadskārtu, ar sociālo tīklu palīdzību saka paldies visiem, kuri joprojām atbalsta ģimeni un ir līdzās.

2002. gadā dzimušais Helvijs Kursītis pēdējo reizi redzēts naktī no 2022. gada 31. decembra uz 2023. gada 1. janvāri Maskavas ielā 264, Ķengaragā.

Pl. 2.10 pagājušā gada Jaungada naktī Helvijs sazinājies ar māti, un viņa ir pārliecināta, ka dēlam kāds (vai kādi) sekoja.

"Kad es viņu sazinājos, zinu, ka viņam sekoja. Saziņa no 02.03.-02.13, tobrīd bija ieskrējis māsas kāpņu telpā Rancāna ielā 6 (bijusī Maskavas iela 266-k5), māsas diemžēl nebija mājās. Draugiem bija paguvis aizsūtīt 2-3 sekundes garu Snapchat video.

Jau drīz vien pēc Helvija pazušanas tika atrastas viņa mantas – pase un bankas karte pie gājēju celiņa, telefons lejā pie Daugavas. Uzieta arī jaunieša cepure, kas bijusi netīra.

Meklēšana tika organizēta vairākas reizes, iesaistoties policijai un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, brīvprātīgajiem un organizācijai Bezvests.lv. Vairākkārt pārmeklēta Daugava, tostarp ar ūdenslīdējiem, aptaujāti iedzīvotāji un veiktas arī citas darbības. Taču diemžēl bez rezultātiem. Helviju pašu atrast neizdevās un joprojām nav izdevies.

Brīvprātīgie 2023. gada 29. janvārī piedalās bezvēsts pazudušā Helvija meklēšanas operācijā

Nekomerciālā organizācija "Bezvests.lv" soctīklā "Facebook" izteikusi paldies brīvprātīgajiem par dalību meklēšanas operācijā 29. janvārī, Rīgā. Tika pārbaudīta viena no Helvija ...

gallery icon

Valsts policija aicināja arī atsaukties aculieciniekus un automašīnu īpašniekus, kuru transportlīdzekļi ir aprīkoti ar videoreģistratoriem un, iespējams, tonakt Jezupa Rancāna ielas un Ķengaraga promenādes apkārtnē fiksējuši notikumus, kas sekmētu atrast pazudušo Helviju, informēt par to policiju, ziņojot pa tālruņa numuru 110.

 “Ir pagājis gads… Skaudru sāpju un asaru gads. Paldies visiem, kas atbalsta un ir līdzās,” Inese raksta sociālajos tīklos.