Sabiedrība
2023. gada 31. decembris, 07:57

Aplūko, ko latvieši 2023. gadā visbiežāk meklēja tīmeklī!

Jauns.lv

Mūsu sportistu panākumi, Dziesmu svētki un jaunākie “Apple” telefoni. Iespējams, tieši internet gigants “Google” spēj atbildēt uz jautājumu, kas latviešus visvairāk interesējis 2023. gadā.

Latvijā šis gads paliks atmiņā ar izciliem sportistu panākumiem – pasaules čempionātā hokejā mūsu izlase pirmo reizi vēsturē izcīnīja bronzas medaļu, savukārt, FIBA Pasaules kausā basketbolā Latvija ieguva augsto 5. vietu. Tāpat spoži tika aizvadīti XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki, kas pulcēja otru lielāko dalībnieku skaitu vēsturē.

No modernajām tehnoloģijām daudzi latvieši bija iekārojuši jaunākos “Apple” viedtālruņus "iPhone 15". Tāpat naski tika meklēti tērzēšanas roboti “ChartGPT” un “Character.ai”, ko daudzi skolēni un studenti izmanto mājasdarbu pildīšanai.

Savukārt, pasaulē daudzus seriāla “Draugi” fanus šokēja aktiera Metjū Perija pāragrā nave. Par gada populārāko ēdienu atzīts korejiešu bibimbap, bet par gada meklētāko sportistu kronēts ASV Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētājs Damars Hemlins, kuram kāda mača laikā pārstāja pukstēt sirds.

Ar pilnu sarakstu un vietu sadalījumu vari iepazīties galerijā!